iPhone Pusula Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

iPhone pusula çalışmıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu rehberde yer alan yöntemleri henüz denememişsinizdir.

iPhone Pusula Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

iPhone pusula çalışmıyor mu? Yalnız değilsiniz. Bu, iPhone kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunların başında geliyor.

Neyse ki pusula sorununu ortadan kaldırmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bunların tamamını aşağıdan görebilirsiniz.

iPhone Pusula Çalışmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Pusula olması gerektiği gibi çalışmadığında bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerle ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Konum Servisini Etkinleştirme

Konum servisini etkinleştirmediğinizde pusula düzgün bir şekilde çalışmayabilir. Sorunu çözmek için “Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri” yolunu takip edin. Daha sonra konum servisini açın ve uygulamayı kullanırken konum bilgisinin kullanılmasına izin verin.

Sorun konum servisinin devre dışı bırakılmış olmasından kaynaklanıyorsa bu adımları izledikten sonra pusulanın da düzgün bir şekilde çalışmaya başlaması gerekiyor.

Manyetik Eşyaları Uzaklaştırma

Pusula, mıknatıs ve benzerlerinden etkilenerek çalışmayabilir ya da yanlış yön göstermeye başlayabilir. Apple, daha iyi yön algılama hizmeti sağlamak adına manyetometre kullandığından yakındaki herhangi bir manyetik eşya özelliğin çalışmamasına yol açabilir.

Bu nedenle pusula eğer önceden düzgün bir şekilde çalışmasına rağmen son zamanlarda yanlış yön göstermeye başladıysa yakınlarda manyetik eşya olup olmadığını kontrol edin, mıknatıs ve benzeri varsa onun yerini değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Konum Verilerini Sıfırlama

Sorun eğer konum verilerinden kaynaklıysa pusulanın çalışması için konum verilerini sıfırlamak işe yarayabilir. Bu yüzden ayarlara girip “Genel > Sıfırla” yolunu izleyerek konum verilerini sıfırlamanız önerilir.

iPhone’u Yeniden Başlatma

Bazen bir sorunu gidermek için tek yapılması  gereken basit bir yeniden başlatma işlemidir. Bu basit işlem iPhone’unuzdaki pusula sorununu da ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Pusula uygulaması düzgün bir şekilde çalışmadığında telefonunuzu yeniden başlatmayı bu nedenle mutlaka denemelisiniz.

Pusulayı Yeniden Yükleme

Yukarıda yer alan çözüm yollarından hiçbiri işe yaramadı mı? Pusula uygulamasını kaldırmayı ve yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. iPhone’unuzun ayarlarından “Genel” bölümüne girip saklama alanından pusulayı bulun. Daha sonra uygulamanın üzerine dokunup “Sil” seçeneğine dokunun.

Silme işlemi gerçekleştikten sonra App Store’a gidin ve uygulamayı yeniden yükleyin. Uygulamayı açın ve ekrandaki adımları izleyerek uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayın.

Exit mobile version