iPhone Orta Tuş Çalışmıyor, Çözümü Nedir?

iPhone orta tuş çalışmıyor, ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız bu yöntemleri gözden geçirmenizin çoktan vakti geldi.

iPhone Orta Tuş Çalışmıyor, Çözümü Nedir?

iPhone orta tuş çalışmıyor mu? Bu sorunun pek çok sebebi vardır. Cihazınız eğer hâlâ garanti kapsamında ise bu yöntemleri uygulamadan önce iPhone’unuzu tamir ettirmek için en yakın teknik servise götürebilirsiniz.

Cihazınız zaten garanti kapsamının dışında ise sorunu sizin çözmenizi sağlayacak çözüm yollarına göz atabiliriz.

Bu yöntemlere geçmeden önce belirtmek isteriz ki aşağıda yer alan çözüm yollarını home tuşu olan herhangi bir iPhone modelinde kullanabilirsiniz.

iPhone Orta Tuş Çalışmıyor, Çözüm Yolları Neler?

iPhone’un home tuşu çalışmıyorsa bu yöntemlere başvurmak iyi bir başlangıç olabilir. Bunların nasıl uygulanacağı hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AssistiveTouch’u Etkinleştirme

iPhone’da pek bilinmeyen çok sayıda özellik var. Bunlardan biri de home tuşu çalışmadığında iPhone’unuzu normal bir şekilde kullanmaya devam etmenizi sağlayan bir geçici çözüm niteliğindeki AssistiveTouch’tur.

Bu özellik, Apple tarafından fiziksel düğmeleri kullanmakta zorlananlar için sunulmuştur. Bu özelliği etkinleştirmek için “Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > AssistiveTouch” yolunu takip edin. iOS’in eski sürümlerinden birini kullanıyorsanız takip etmeniz gereken “Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > AssistiveTouch” da olabilir.

Home Tuşunu Temizleme

iPhone’unuzu eğer uzun bir zamandan beri kullanıyorsanız kolaylıkla kir birikebilir. Bu da home tuşunun artık eskisi gibi çalışmamasına sebebiyet verebilir. Home tuşunun yeniden çalışmasını sağlamak için temiz bir mikrofiber bezle home tuşunun üzerini silin.

iPhone’u DFU Modunda Geri Yükleme

Bu kısa sürede gerçekleştirilebilecek bir yöntem değildir ama diğer birçok yöntemle kıyaslandığında yine de home tuşu sorununu çözmenin hızlı bir yolu olabilir. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde iPhone’unuzdaki tüm veriler silinir. Bu nedenle yönteme başvurmadan önce iPhone’unuzu yedeklediğinizden emin olun.

iPhone’u Teknik Servise Gönderme

iPhone’unuz eğer hâlâ garanti kapsamında ise cihazınızın home tuşu ile ilgili sorunu ücretsiz olarak düzeltilebilir. Garanti kapsamının dışında kalan iPhone’lar için ücretli onarım hizmetlerine başvurmayı da düşünebilirsiniz.

Home tuşunu kendiniz de değiştirebilirsiniz ancak bu işlemi gerçekleştirecek olan kişinin profesyonel birisi olması gerekiyor. Aksi takdirde iPhone’unuzun diğer bileşenleri de bu işlem sırasında zarar görebilir. Bu da çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalmanıza neden olur.

Exit mobile version