iPhone mu, Android mi? Hangisi Daha Çok Alınıyor?

iPhone mu, Android mi? Hangisini satın alacağınıza karar veremiyorsanız bir de diğer kullanıcıların ne düşündüğüne bakın.

iPhone mu, Android mi satın alınmalı? Akıllı telefon kullanıcıları, en çok iPhone’u mu yoksa Android’i mi satın alıyor? Pek çok kullanıcının kafasına takılan bu soruları cevaplamak için detaylı bir yazı hazırladık.

Bu yazının sonunda iPhone’un Android’e ya da Android’in iPhone’a göre üstün yanlarını, Apple’ın ürettiği telefonların mı yoksa Android telefonların mı daha çok satın alındığını öğreneceksiniz.

iPhone mu, Android mi? Hangisi Alınmalı?

Fiyat açısından uygun bir telefon istiyorsanız Android telefonlara, sunduğu avantajlar bakımından üstünlük elde eden telefon istiyorsanız iPhone’lara yönelmelisiniz.

Pek çok akıllı telefon kullanıcısı, iPhone kullanıyor ya da iPhone kullanmak istiyor. Bunun tek nedeni marka değil. Aslına bakacak olursanız bir iPhone kullanmanın Android işletim sistemli akıllı telefon kullanmaktan çok daha fazla avantajı var.

iPhone mu, Android mi? Hangisi Alınmalı?

Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:

Bu avantajlara bakacak olursak kazananın Apple olduğu çok net bir şekilde görülebilir. Her ne kadar iPhone kullanmak, Android telefon kullanmaya göre daha avantajlı olsa da en azından satış bakımından iPhone’lar Android telefonların biraz gölgesinde kalıyor.

Bunun sebeplerinin başında iPhone’ların Android telefonlara kıyasla çok daha pahalı olması geliyor. Kullanıcıların büyük bir kısmı, bütçesine uygun bir telefon aradığı için iPhone çoğu kullanıcının tercih listesine sondan bile girmiyor.

Android’den iPhone’a taşınacaksanız ve WhatsApp bilgilerinizi nasıl aktaracağınızı merak ediyorsanız Android’den iOS’e WhatsApp aktarma rehberimizi inceleyebilirsiniz.

iPhone mu, Android mi Daha Çok Satın Alınıyor?

Geçen yıl yapılan anket, Apple iPhone kullanıcılarının sadakatinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koyarken, Android bu konuda hafif bir düşüş yaşadı. Anket, geçen yılın mart ayının başlarında 5.000 Amerikalı akıllı telefon kullanıcısı ile gerçekleştirildi.

SellCell anketine göre, yüzde 91,9 oranında iPhone kullanıcılarının her zaman yeni bir telefon satın alırken aynı markayı tekrar seçtiği görülerek yeni bir rekora imza attı.

Öte yandan, Android tarafında en iyi performans gösteren Samsung’un kullanıcı tabanıydı. Bununla birlikte, Güney Koreli akıllı telefon üreticisinin bağlılığı 2019’da yüzde 86,7 iken bu yıl yüzde 74’e geriledi.

Raporda bahsedilenlere göre, Android kullanıcıları olarak Samsung, Google, Motorola ve LG’nin telefonları kullananlar arasından ankete katılanları görüyoruz. Ayrıca diğer markaları kullanan katılımcılar da görebiliriz.

Bir Android telefon markasından Apple’a geçiş yapmak, Apple’ı bırakıp Android marka telefona geçiş yapmaktan daha kolay olarak ortaya çıkıyor. Etkili bir şekilde, bir iPhone alıcısının markaya olduğu kadar işletim sistemine de bakıyor olması gerekir. Bu durum Android akıllı telefon kullanıcıları için geçerli değildir.

Anket, demografi açıdan da tam olarak yüzde 50, yüzde 50 şeklinde değildi. Anket; 2.000 iPhone kullanıcısına, 3.000 Android kullanıcısına yapıldı. Android telefon kullanıcılarında; 400 Google Pixel telefon kullanıcısı, 300 LG kullanıcısı ve 300 Motorola kullanıcısına ek olarak 2.000 de Samsung Galaxy telefon kullanıcısı bulunuyordu. Burada da Samsung kullanıcısının yoğunluğunu görmekteyiz.

Anket, başka bir markaya geçiş yapan tüm insanların yüzde 31,5’inin, cihazlarının takip edildiği endişesiyle daha fazla koruma ve güvenlik vaat eden markalarla değiştirmek istediklerini de ortaya çıkarıyor. Android telefon kullanıcılarının yeni bir telefon alırken yeniden Android’i seçmemelerinin en büyük nedenler arasında gizliliğin ve güvenliğin sağlam olduğu markaya geçiş yatıyor.

Ayrıca, Ağustos 2020’den 2021 yılının mart ayına kadar piyasaya sürülen akıllı telefon modellerinden hangisinin favorileri olduğu sorulduğunda, en büyük oy yüzdesinin standart iPhone 12 modeline gittiğini, ardından iPhone 12 Pro Max ve ardından Samsung Galaxy S21’in geldiğini belirtebiliriz.

İlginç bir şekilde iPhone 12 mini çok fazla talep görmeyerek 8. sırada yerini aldı. Bu sadece diğer tüm iPhone 12 seçeneklerinin altında değil. Ancak Galaxy S21, S21 + ve S21 Ultra’nın yanı sıra Google Pixel 5’in altında yer aldığını gözler önüne serdi.

Bu, Apple’ın mini iPhone 12’sinin popüler olmadığını ve en zor satılan model olduğunu kanıtlayan birçok raporun ardından geldi.

Exit mobile version