iPhone Kopyalama Geçmişi Nasıl Bulunur?

iPhone kopyalama geçmişi görüntüleme yöntemleri ile telefonunuzda kopyaladığınız ögelere daha sonra ulaşabilirsiniz.

iPhone kopyalama geçmişi nasıl bulunur, akıllı telefonda panoya kopyalanan yazılara daha sonra nereden ulaşılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yalnız değilsiniz. iOS kullanıcılarının önemli bir kısmı, panoya kopyalanan metinlere nasıl ulaşılacağını araştırıyor.

iOS kullanıcılarının son kopyalanan yazılara erişimi olsa da en son kopyalanan yazıdan daha önceki yazılara ne yazık ki doğrudan ulaşamıyor.

Neyse ki iPhone pano geçmişini görmek için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bunlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iPhone Kopyalama Geçmişi Görüntüleme Yöntemleri

iPhone’da yerleşik bir pano geçmişi görüntüleme özelliği bulunmuyor ama son kopyaladığınız yazıları ve fotoğrafları depolayabiliyor. İhtiyacınız olan son kopyalan ögeye ulaşmak değil de panoya kopyalananlara daha sonra yeniden ulaşmak ise yukarıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Bu yöntemler özellikle dakikalarca, saatlerce emek vererek yazdığınız yazıları kaybetmemeniz için gerekli ve kullanışlıdır. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

iPhone Kopyalama Geçmişi Görüntüleme Yöntemleri

1. Not Defteri Kullanma

Not defterine kaydetmiş olduğunuz tüm yazı ve medya ögelerini daha sonra notlardan bulabilirsiniz. Başka bir deyişle not defterinizi pano olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

2. Swiftkey Gibi Uygulamalar Kullanma

iOS’te sadece son kopyalanan ögeler depolanıyor. Bundan önceki ögeler siliniyor. iPhone’da yerel bir pano geçmişi olmadığından alternatif olarak SwiftKey gibi klavyeler kullanabilirsiniz.

iPhone’da Swiftkey, size kopyaladığınız metinleri daha sonra ulaşmak üzere kaydetmenize olanak tanır. Bir metni hızlıca kopyalayıp yapıştırmak, fotoğrafları depolamak istiyorsanız içeriğinizi hızlıca panoya kaydedebilirsiniz.

SwiftKey’i App Store‘dan indirebilirsiniz. Bir metin kopyalamak ve panoya kaydetmek için metni seçin, kopyalama seçeneğine basın. Kopyaladığınız metni kelime tahmin kısmında yer alan kaydetme seçeneğinin üzerine dokunarak kaydedin.

Bu işlemi yaptıktan sonra klavyedeki emoji işaretinin üzerinde kırmızı nokta yer alacaktır. Bu, emojinin kopyalandığı anlamına gelir. Kopyalanan metni eğer kaydetmezseniz kısa bir sürenin sonunda silinecektir.

Kopyalanan metinleri silmek için klavyedeki emoji simgesine uzun basıp panoyu seçin. Kopyalanan ögeyi düzenlemeyi seçin. Silmek istediğiniz ögenin yanındaki kırmızı simgeye basın. “Sil” seçeneğine dokunarak gerekli onayı verin.

Exit mobile version