iPhone Kamera Titremesi Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone kamera titremesi sorunu yaşıyorum, nasıl çözebilirim diye merak ediyorsanız bu çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

iPhone Kamera Titremesi Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone kamera titremesi ister en son piyasaya sürülen iPhone modeline ister eski bir iPhone modeline sahip olun, karşınıza her zaman çıkabilecek sorunlardan biridir. Sorunun can sıkıcı tarafı, çekmeye çalıştığınız fotoğrafların net olmamasıdır.

Akıllı telefonların kamerası artık fotoğraf ya da video çekmek ve çekilen görüntüleri sosyal medya platformları ve benzeri yerlerde paylaşmak için kullanıldığı göz önünde bulundurulursa sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek büyük önem taşıyor.

Bu sorun ile karşılaşıldığında başvurulması gereken birkaç yöntem bulunuyor. Aşağıda yer alan yöntemleri denerseniz sorun büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

iPhone Kamera Titremesi Sorununun Çözüm Yolları

iPhone’da net fotoğraf çekmeye devam etmek için yukarıdaki çözüm yollarını uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iPhone’u Yeniden Başlatma veya Sıfırlayın

iPhone’un kamerasında bazı tuhaflıklar olduğunu görürseniz yapmanız gereken şeylerden ilki, cihazı yeniden başlatmak olmalıdır. iPhone 6, 7 ve 8 kullanıyorsanız yan düğmeye kapat seçeneğini görene kadar basılı tutun.

iPhone X ve üstü bir model kullanıyorsanız ses düğmelerinden birine ve yan düğmeye kapat seçeneğini görene dek basın.

Telefon kapandıktan sonra Apple logosunu görene kadar yan düğmeye basılı tutmanız gerekiyor. Telefon yeniden başlatıldıktan sonra kamerayı açıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

iOS’i Güncelleme

Bu her zaman donanım kaynaklı bir sorun olmayabilir. Bazen yazılım kaynaklı olduğu da görülen sorun, güncelleme işlemi gerçekleştirildikten sonra çözüme kavuşabiliyor.

iPhone’u güncellemek için ayarlara girin. Genel bölümünden “Yazılım Güncelleme” bölümünü açın. “Otomatik Güncellemeler” kısmından “iOS Güncellemelerini İndir” ve “iOS Güncellemelerini Yükle” seçeneklerini etkin hâle getirin.

Bu adımları uyguladıktan sonra iPhone güncel kalacak ve bu tür sorunlar da ortadan kalkacaktır. Gelecekte yeniden böyle sorunlarla karşılaşmamak için güncellemeleri düzenli olarak almayı ihmal etmeyin.

Telefon Kılıfını Çıkarma

Telefona uygun bir kılıf kullanmıyorsanız bu durum kamera sensörlerinin doğru çalışmasının önünde engel oluşturabilir. Kamera ile ilgili sorunları gidermek için telefon kılıfını geçici olarak çıkarmayı deneyin. Sorun çözülürse iPhone’unuza uygun bir kılıf kullanın.

Kamerayı Temizleme

Kir ve leke de net olmayan fotoğraflar elde etmenize neden olabilir. Kamerayı temizlemek için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Temizlikten sonra kameranın yine titreyip titremediğine bakabilirsiniz.

Üçüncü Taraf Kamera Uygulaması Kullanma

Sorun kullandığınız kamera uygulamasından da kaynaklı olabilir. Telefonla birlikte gelen uygulamadan farklı bir kamera uygulaması kullanmayı deneyin. Örneğin Instagram’da çektiğiniz fotoğraf ile kamera uygulamasında çektiğiniz fotoğrafın aynı sonucu verip vermediğini kontrol edin.

iPhone’un kendi kamera uygulaması yerine farklı bir kamera uygulaması kullanıyorsanız telefonun kamera uygulamasını kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Exit mobile version