iPhone ile Oynanacak En iyi Arcade Oyunları

2022 yılında iPhone ile oynanacak en iyi arcade oyunlarını sizler için listeledik.

Apple iPhone cihazınızla oynayabileceğiniz en iyi arcade oyunlarını sizler için listeledik. En iyi oyunları keşfetmeye hazır mısınız?

Son on yılda, mobil cihazlar, konsollarla eşit düzeyde oyun platformları haline geldi. Modern telefonlar ve tabletler, sadece alana hâkim olan nedense ücreti değil; güzel, karmaşık oyun deneyimleri sunmak için yeterli güce sahip oldu.

Mobil oyunun potansiyeline inanıyorsanız Apple Arcade’in lansmanı çok heyecan vericiydi. Ayda 5 ABD doları karşılığında Apple, iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de keyfini çıkarabileceğiniz yaklaşık 200 premium oyundan oluşan hızla büyüyen bir kitaplığa erişmenizi sağladı. Apple Arcade ile kullanıcılar mobil oyunların umut verici ve heyecan verici ilk günlerine geri döndü. Apple Arcade, oyunculara Apple TV+’ın film ve TV hayranlarına sunduğundan daha özel, yüksek kaliteli orijinal içerik sundu.

Yakın zamanda yapılan yeni bir güncelleme, Apple Arcade’de bulacağınız oyun türlerini genişletti. Ünlü geliştiricilerin özel orijinal oyunlarının yanı sıra, artık App Store Greats’i (geçmişte beğenilen App Store oyunlarının yeniden düzenlenmiş sürümleri) ve Timeless Classics’i (satranç ve sudoku gibi eski favorilerin yeni sürümleri) oynama imkânınız bulunuyor. Dahası GameClub’la birlikte Apple Arcade, mobil oyunların tarihini ciddiye almasına yardımcı oluyor.

İşte şimdi iPhone ile oynamaya değer arcade oyunları karşınızda. iPhone ile oynayabileceğiniz arcade oyunlarını App Store’dan satın alabileceğinizi unutmayın. iPhone cihazınız ile arcade oyunları oynamaya hazır mısınız? Sizin için iPhone ile oynanacak en iyi arcade oyunlarını listeledik. Hazırsanız iPhone ile oynanacak en iyi arcade oyunlarına bir göz atalım.

İşte iPhone ile Oynayacağınız Arcade Oyunları 

1. Assemble With Care

Assemble With Care, bir bavulu açmak veya bir teyp tamir etmek kadar sıradan görevleri üstlenir ve bunları Monument Valley’in yapımcılarından bekleyeceğiniz nazik, samimi bulmaca çözme eğlencesiyle doldurur. Çok az geliştirici, dokunmatik ekranın etkileyici ara yüz özelliklerinden yararlanma konusunda bu kadar yeteneklidir.

2. Card of Darkness

Card of Darkness hoş bir estetiğe (Adventure Time yaratıcısı Pendleton Ward’ın izniyle), tanıdık ama zarif strateji sistemlerinin beklenmedik remikslerine ve sayı tabanlı kart oyunu mekaniklerine sahiptir. Really Bad Chess ve SpellTower gibi diğer mobil başyapıtların yaratıcısı Zach Gage’den beklediğimiz şey buydu.

3. Cat Quest II

Orijinal Cat Quest, “Skyrim With Cats” olduğunu iddia etti ve bir şekilde bu sözü yerine getirdi. Cat Quest II daha çok aynı kedilerin oynadığı erişilebilir, ancak şaşırtıcı derecede derin ve bağımlılık yapan bir aksiyon-RPG oyunudur. Bu oyunu bu sefer bir arkadaşınızla oynayabilirsiniz.

4. ChuChu Rocket! Universe

ChuChu Rocket! Universe, orijinal Sega Dreamcast oyununun akıllı 3D, uzaysal bulmacalarına yeni bir dönüş getiriyor. 1999’dan bu yana Sega’nın son ev konsolu hakkındaki ılık görüşlerimizi değiştirmiyor. Ancak bu serinin geri dönüş yapmasına sevinen birçok oyun sever bulunuyor.

5. Crossy Road Castle

Crossy Road, “Ya Frogger yoldan geçen bir tavuk hakkındaysa?” diye sordu. Çocuklar veya aksiyona katılmak isteyen herkes için tüm zamanların en sevdiğimiz mobil oyunlarından biri haline geldi. Crossy Road Castle farklı bir şey dener. Sonsuz yolları geçmek yerine, sonsuz bir kulede platform seviyelerini geçen bir tavuğu kontrol ediyorsunuz. Tür değişikliği bir yana, Crossy Road Castle’ın meydan okuması hala eğlenceli. Sonuçta Crossy Road franchise’ı mobil oyun telifidir.

6. Disney Melee Mania

Disney Melee Mania, çılgın çok oyunculu aksiyon için Mickey Mouse, Buzz Lightyear ve Prenses Elsa gibi simgeleri bir araya getiriyor. Çok basit olmayan MOBA türünde basitleştirilmiş bu oyunda, üç oyuncudan oluşan iki takım, savaş arenasına hükmetmek için karakterlerinin benzersiz becerilerini kullanır. Kingdom Hearts’ı unutun, işte beklediğiniz gerçek geçit. Tüm bu zaman boyunca gerçek efsaneler liginin Disney Vault’un içinde olduğu ortaya çıktı.

7. EarthNight

EarthNight, esasen, en yaygın mobil oyun türlerinden biri olan ve zaman zaman gökten düştüğünüz parçalara ayrılan otomatik bir koşucudur. Ama sanat o kadar belirgin, müzik o kadar taze ve hareket o kadar özgür ve akıcı ki, kendinizi kaptırmadan edemiyorsunuz. Artı, bir ejderhanın gözünü bir kılıçla bıçaklıyorsunuz.

8. Exit the Gungeon

Exit the Gungeon, Enter the Gungeon’ın devamı için harika bir isim olmaktan çok daha fazlasıdır. Orijinalin şaşırtıcı derecede nüanslı ve aksiyon dolu silahlı çatışma mekaniği ile basit 2D arenaları birleştirme yeteneğini koruyor. Bu durumda, dokunmatik ekran aslında yangınla mücadeleyi çok daha kolay hale getiriyor.

9. Fantasian

Final Fantasy’nin yaratıcısı artık Square Enix için çalışmıyor. Ancak yüksek kaliteli JRPG’ler yapmayı bıraktığı anlamına gelmiyor. Fantasian, Hironobu Sakaguchi’nin Mistwalker stüdyosunun en son projesidir. Sıra tabanlı oyun geçmişe geri dönebilir. Ancak muhteşem, parlak görseller doğrudan gelecekten geliyor.

10. Grindstone

Grindstone, bazen blokların sizi ısırması konusunda endişelendiğiniz bir blok eşleştirme bulmaca oyunu olarak zaten yeterince havalı. Ancak, etli fantezi kahramanınız bu oyunu zirveye taşıyan canavarları doğradığında gerçekleşen tatmin edici bir katliamdır. Herhangi bir Apple Arcade unvanını duyduysanız, muhtemelen iyi bir sebepten dolayıdır.

11. Manifold Garden

Manifold Garden yıllardır çalışıyor. Yapboz oyununu oynadığınızda nedenini anlayacaksınız. İmkânsız geometrisinde seyahat etmek zahmetsiz bir rüya gibi geliyor. Ancak bu zorlu görevleri tasarlamak kesinlikle geliştirici için stresli bir kâbus olmuştur.

12. Mutazione

Mutazione, dünya dışı bir şekilde mutasyona uğramış doğal bir ortamda, hikâye ağırlıklı, melankolik bir maceradır. Night in the Woods oyunu da Annihilation filminin soğuk bir versiyonuymuş gibi. Bu referansları alırsanız, bu oyunu kazacaksınız.

13. NBA 2K21 Arcade Edition

“Arcade Edition”ın sizi aldatmasına izin vermeyin. 2K’nın sevilen basketbol simülasyonu Apple Arcade’de biraz basitleştirilmiş olsa da, pota hayallerinizi gerçekleştirmek için yine de teknik beceriye ihtiyacınız olacak. Güçlü bir savunmayla potanızı koruyun. Çekimlerinizi dokunmatik ekranda doğru şekilde ayarlayın. Ciddi basketbol oyunu gibi geliyor ve oyunun yüksek üretim değeri, NBA 2K21 Arcade Edition’ın da ciddi basketbol oyunu gibi göründüğü anlamına geliyor.

14. Neo Cab

Neo Cab, kayıp arkadaşınızı bulmaya çalışırken otomatikleştirilmiş araç paylaşım hizmetlerine karşı yarışan son insan sürücü olduğunuz, neredeyse fütüristtik bir dünya sunuyor. Gerçekten sürükleyici bir oyundur. Bununla birlikte, gerçek hayatta asla istemediğim bir şey olan müşterilerle bu kadar çok konuşan bir taksi şoförü olmanın gerisinde kalamam.

15. Oceanhorn 2

Orijinal Oceanhorn, Legend of Zelda etkileri için The Wind Waker’ı sökerken, Oceanhorn 2’nin aç gözleri Breath of the Wild’a çevrildi. Bununla birlikte, genel yapı hala geleneksel bir 3D Legend of Zelda oyununa daha yakındır. Mobil bir macera için oldukça iddialı ve güzel kalıyor.

16. Oregon Trail

Apple Arcade’deki Oregon Trail, günümüz gençleri için klasik eğitici oyunu çağdaşlaştırıyor. Yeterince çocuk dizanteriden ölmekten nasıl kaçınılacağını bilmiyor. Özellikle harika bir güncelleme alıyor. Bu güncellemede saç stilleri ve müzik gibi kültürel unsurların doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlayan yerli halktan gelen girdilerin artmasıdır. Amerikan öncü hayatınızı istediğiniz yerde yaşayın.

17. Overland 2

Overland’in Into the Breach’ten ilham aldığını söylemek kolay. Ancak oyun o kadar uzun süredir geliştiriliyor ki, durum kesinlikle böyle değil. Yine de her ikisi de büyük, kapsayıcı stratejiden ziyade rastgele olasılıklar karşısında umutsuz taktikleri vurgulayan sıra tabanlı roguelike’lardır. Çorak araziyi oluşturan küçük ızgaralar arasında seyahat ederken, değerli gazı nasıl sessizce arayacağınız, köpeğinizi ne zaman iyileştireceğiniz ve sadece kefaletle çıkıp çıkmayacağınız gibi zor kararlar almanız gerekiyor. Arayüz, ünlü yoğun strateji türünü, örneğin masa üstü oyuncular için daha erişilebilir hale getirmek adına tasarlandı ve sonuç olarak temiz görünüyor. En azından kıyamet sonrası bir arayüz kadar temiz görünebilir.

18. Pinball Wizard

Pinball’dan ilham alan oyunların giderek daha soyut hale geldiği bir dünyada (Creature in the Well, Yoku’s Island Express) Pinball Wizard nispeten basittir. Her zindan katı nispeten geleneksel bir masadır. Ancak sevimli sihirbazı onlara çarparak yendiğiniz canavarlarla doludur.

19. Really Bad Chess+

Geliştirici Zach Gage, tanıdık gündelik oyunları alıp onları yenilikçi, ulaşılabilir sanata dönüştürmenin mutlak kralıdır. Really Bad Chess+, tüm taşlarınızın rastgele olduğu satrançtır. Bazen beş kraliçeyle kutsanırsın. Diğer zamanlarda, bütün bir şövalye sürüsünü boğmanız gerekecek. Belirli stratejileri ezberleme ihtiyacının egemen olduğu çok fazla geleneksel satrançla, bu bükülme hem oyuncular hem de izleyiciler için heyecan verici bir öngörülemezlik ekler.

20. Shantae and the Seven Sirens

Shantae ve Seven Sirens, yarı cin kahramanın ve peynirli kek arkadaşlarının yolculuğuna devam ediyor. Sonunda keşif amaçlı aksiyon-macera platformu için modern resimli grafikleri klasik doğrusal olmayan yapıyla birleştiriyor. Bunu bir kontrolör ile oynadığınızdan emin olun.

21. Shinsekai: Into the Depths

Shinsekai, en geleneksel AAA Apple Arcade oyunlarından biridir. Capcom’dan, temelde sözsüz bir denizaltı dünyasını keşfetmek ve hayatta kalmak hakkında güzel bir Metroidvania’dır. Her şey heykel gibi görünmek için yapılmış ve derinliklerde yürümek, olması gerektiği kadar ağır ve havadar hissettiriyor. Hava kaynağınız hem sağlığınız hem de kendinizi ilerletme aracınızdır. Yakın dövüş silahınızı düşmanları sopalamak için kullanın veya yeni hazineleri tespit etmek için sonar darbeleri gönderin. Silahınızdan ateş etmek için mızraklar yapın. Büyük patronlarla savaşın. Derinlikleri girin.

22. Sneaky Sasquatch

Sinsi Sasquatch olarak, yaşamak adına yiyecek bulmak için çöpleri karıştırmıyorsunuz. Ayrıca yarış arabası yarışmalarını mahvetmek veya lüks golf kulüplerini istila etmekle de eğlenirsiniz. Düşük riskli yaşam simülasyonu bize Animal Crossing veya Stardew Valley’i hatırlatıyor. İnsan alanlarına sızmak için Octodad tarzı sessizce hareket etmeniz veya bir kılık giymeniz gerekeceğinden, hafif bir gizlilik de var. Veya park bekçisine onu itmesini ve açıkça Sasquatch olmasını söyleyin.

23. Threes

Threes! son on yılın en iyi bulmaca oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Hiçbir 2048 soygun bunu asla değiştiremez. Apple Arcade’de orijinal oyunu reklamsız olarak tüm sevimli, sayıları kayan görkemiyle oynayabilirsiniz.

24. Ultimate Rivals

Ultimate Rivals, bir dizi ünlü sporcudan yıldızlardan oluşan bir takım oluşturmanıza ve oynadıkları şeylerle eğlenceli olmanıza olanak tanır. Wayne Gretzky bir futbol topuna tekme atıyor. Megan Rapinoe bir Amerikan futbolu fırlatıyor. LeBron James beyzbol sopasını sallıyor. Bu, atari spor oyunlarının Super Smash Bros. oyunudur ve çok eğlencelidir.

25. What The Golf?

What The Golf? bir golf oyununu neyin oluşturduğunun sınırlarını sorgulamanızı sağlar. Topu deliğe sokmaktan mı ibaret? Bir deliği başka bir deliğe sokmaya ne dersiniz? Kulübüne başka bir kulüple vurmak mı? Bu soruların cevapları ve daha fazlası bekliyor.

26. World of Demons

PlatinumGames logosunu gördüğünüzde, şık, yüksekten uçan bir aksiyon ve aldatıcı derecede derin bir savaş beklersiniz. World of Demons sunar. Dokunmatik ekranda kılıç kombolarından kaçmak ve yürütmek şaşırtıcı derecede akıcı bir his verirken, öldürülen güçlü canavar ruhlarını çağırma yeteneği saldırı seçeneklerinizi genişletiyor. Cel-gölgeli Japon sanat tarzı, canlanan bir tabloya benziyor.

27. Sayonara Wildhearts

İsveç’in hemen dışında, bu, sizi şimdiye kadar duyacağınız en akılda kalıcı şarkılardan bazılarında büyük bir görsel yolculuğa çıkaran, ödüllü, büyüleyici bir neon ışıklı ritim oyunudur.

En iyi albümlerde olduğu gibi, müzik ve sanatın bu benzersiz kombinasyonu kışkırtıcı bir deneyim sunduğundan oyun sizi hızla geçiyor. Ama aynı zamanda, en sevdiğiniz LP’ler gibi, her dinlediğinizde yeni bir şey fark edeceksiniz. Bu da bunu son derece tekrarlanabilir, hareketli bir deneyim haline getiriyor.

28. Pocket Build+

Şimdi tamamen farklı bir şey. Kendi fantezi dünyanızı oluşturmak ve sürdürmek için bir sanal alan istiyorsanız, tümü cebinizdeki bir cihazda, o zaman Pocket Build+ tam size göre. Yüzlerce eşya yapın ve sonsuz olasılıklarla kendi fantezi dünyanızı kurun. Sabah işe giderken bina inşa etmek oldukça meditatif bir deneyim.

29. Dandara: Trials of Fear+

Raw Fury’nin en yeni Metroidvania macerası, muhteşem görseller, ışık hızında kontroller ve sizi saatlerce bağımlı kılan bağımlılık yapıcı oyun. Kadın kahramanımız Dandara olarak, bir Metroid dövüşü ile Celeste’ye benzeyen bir kontrol sistemi ile geniş, ayrıntılı zengin seviyelerde gezinerek dünyayı çöküşün eşiğinden kurtarmakla görevlendirildiniz. Bir kontrol cihazı alın ve bunu hemen indirin!

30. Mini Motorways

Yol altyapı yönetimi biraz kuru bir konudur. Ancak geliştirici Dinosaur Polo Club, onu, izlemesi ve dinlemesi muhteşem, bağımlılık yaratacak kadar basit ama derin bir strateji oyununa dönüştürdü. Günlük ve haftalık zorluklar, tekrar oynanabilirliği yüksek tutar ve rota planlama ile yeniden planlama akışına girdiğinizde, hipnotik bir deneyim olabilir. Şimdi tek soru şu: Bir sonraki adımda hangi ulaşım biçimini yönetmemizi sağlayacaklar? Hava yolculuğu mu? Yolcu gemileri mi?

Exit mobile version