iPhone Ekran Döndürme Sorunu Nasıl Düzeltilir?

iPhone ekran döndürme sorunu ile karşı karşıya olanlar için sorunu ortadan kaldıracak çözüm yollarını sıraladık. Bu yöntemleri uygulayın.

iPhone ekran döndürme sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu sorunla karşılaşan tek kullanıcı siz değilsiniz. iPhone’ların otomatik ekran döndürme özelliği ne yazık ki birçok kullanıcıda çalışmıyor.

Bu gibi durumlarda elbette ki başvurabileceğiniz bazı çözüm yolları var. Bu çözüm yolları arasında telefonu yeniden başlatma gibi basit yöntemlerin yanı sıra telefonu fabrika ayarlarına sıfırlama gibi biraz zahmetli yöntemler de bulunuyor.

Sorununuz çözüme kavuşana kadar aşağıdaki yöntemleri denemeye devam etmenizde fayda var.

iPhone Ekran Döndürme Sorunu İçin Çözüm Yolları

iPhone Ekran Döndürme Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Ekran Döndürme Özelliğinin Kilidini Açma

iPhone’un ekranı otomatik olarak dönmüyorsa bunun sebebi otomatik döndürme özelliğinin kilitli olması olabilir. Bunun için yukarıdaki adımları takip ederek kilidini açabilirsiniz. Bu adımların sonunda sorununuz hâlâ devam ederse bir diğer yönteme geçin.

2. Otomatik Döndürmeyi Diğer Uygulamalarda Deneme

Ekran döndürme kilidi açık olmasına rağmen sorun devam ediyorsa bunun sadece bir uygulamada mı yoksa diğer uygulamalarda da aynı mı olduğunu kontrol edin. Örneğin bu özellik Safari gibi bir uygulamada çalışırken başka bir uygulamada çalışmıyorsa sorun genel bir sorun değildir. Bu özellik sadece o uygulamada kullanılamıyordur.

3. Uygulamayı Kapatıp Açma

Sorun eğer sadece bir uygulamadan kaynaklanıyorsa o uygulamayı kapatıp açmayı deneyin. Bu işlemin ardından uygulamayı tekrar açıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

4. Telefonu Yeniden Başlatma

Telefonu kapatıp açmak genellikle yazılım hatalarını düzeltmede en faydalı sonuç veren yöntemlerdendir. Bu işlem, mevcut hataların önemli bir kısmını ortadan kaldırır. Bununla birlikte tüm uygulamaları kapatır. Başka bir deyişle iPhone yeni bir sayfa açar.

5. iPhone Ayarlarını Sıfırlama

Yukarıdaki çözüm yollarının tamamını denemenize rağmen hiçbir sonuç alamadınız mı? Son olarak iPhone’u sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlemin hafızada tutulan tüm Wi-Fi ağlarının unutulmasına ve önemli ayarların sıfırlanmasına neden olacağını unutmayın.

Exit mobile version