iPhone 7 ve iPhone 8 Yasaklandı!

iphone 7 iphone 8 yasaklandı

Apple ve Qualcomm patent davasında sular durulmayacak gibi. Qualcomm bir süre önce iPhone modellerinin bazılarının Çin’de satılmasını yasaklattırmayı başarmıştı. Şimdi ise Almanya’da da yeni karar aldırdı. Mahkemenin verdiği karara göre Almanya’da iPhone 7 ve iPhone 8 artık satılamayacak.

Satış yasağı kararı Almanya’da bugünden itibaren geçerli. Hatta mağazalardan Apple’ın bu modelleri şirket tarafında toplatılacak.

YASAKLANMA SEBEBİ NEDİR?

Münih mahkemesi tarafından, iPhone’un bazı modellerinde Qualcomm’un buluşu olan ve enerjinin verimli kullanımını sağlayarak pil ömrünü uzatan bir özellik kullanıldığı ortaya çıkarıldı. iPhone modellerinde Intel ve Qorvo çipler bulunuyor. Bu çiplerin içinde, Qualcomm’un daha az şarj harcamasını sağlayan ‘envelope tracking’ olarak bilinen bir kablosuz iletişim teknolojisi bulunuyor. Dolayısıyla Apple her ne kadar bu teknolojiyi geliştirmemiş olsa bile bu telefon modellerinde kullandığı için Qualcomm ile sorun yaşamaya başlamış oldu.

Aktarılan bilgilere göre bu teknoloji iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde de bulunuyor. Bu sebeple Almanya’da sadece sırf bu modellerin satışının durdurulması kararı alındı. Ancak Çin’de bu kararın kapsamı daha fazlaydı. Çin’de iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone X modellerinin satışının yasaklanmasına yönelik karar verilmişti.

 

Exit mobile version