iPhone 14 Kamera Özellikleri Sızdı

iPhone 14 duyurusuna yaklaşırken seriye dair bazı sızıntılar kamera özelliklerini ortaya çıkardı.

iPhone 14 serisi birkaç ay sonra karşımıza çıkacak. Her zaman olduğu gibi, bu seride de, anonsuna yakın bazı bilgi sızıntıları oluyor. Hem tasarım, hem renkler, hem de özelliklerine dair bilgilerin bir kısmını serinin çıkışından önce öğrenmek mümkün oluyor. Böylece ne beklememiz gerektiğini de öğrenmiş oluyoruz. Şimdi ise sıra kamera özelliklerinde.

Geçtiğimiz günlerde, serideki modellerin kamera özelliklerine dair ipuçları sızdı. Uzun zamandan sonra ilk defa çözünürlükte büyük bir artış bekliyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yılın hemen ardından, yine içerisindeki teknolojiyi barındırması için daha büyük bir kamera çıkıntısı göreceğiz.

iPhone 14 serisi kamera özellikleri

Apple iPhone14 serisi kameralarının 48 MP ‘lik yeni bir ana sensörle geleceğine dair bazı sızıntılar mevcut. Bu bilginin doğru olması, iPhone’unuz ile sonunda 8K kalitesinde video çekebileceğiniz anlamına geliyor. Fakat Android telefonların bir süredir bu özelliğe sahip olduğunu belirtelim. Bu da Apple’ın bu konuda geri kaldığını gösteriyor. Ancak kameraları ile ünlü olan Apple telefon modellerinin bu yeniliğe ayak uydurması şart. Bu sebeple, bu bilginin doğru olma ihtimali yüksek diyebiliriz.

Ek olarak, Apple, dinamik aralık ve artırılmış gölgelerle 12 MP fotoğraflar oluşturmak için 48 megapikseli 4’lü gruplar halinde birleştirebilir. Böylece bir kez daha harika düşük ışık performansı elde edecektir. Aynı zamanda, öncekinden daha geniş bir diyafram açıklığına ve sabit odak yerine otomatik odaklamaya sahip bir selfie kamerasına sahip olacak.

Yeni iPhone modelleri kaç adet kamera ile gelecek?

Kaç adet kamera olacağına gelirsek, Apple’ın önceki düzenini sürdürmesini bekliyoruz. Yani, Pro olmayan modellerde 2 adet kamera ve Pro modellerde ise LiDAR ile birlikte 3 adet kamera bekliyoruz.

Apple yıllardır telefonlarında 12 MP ana kameraya sadık kaldı. Sensörler zamanla boyut olarak büyüdü. Böylece pikseller her yenilikte azar azar büyümeye devam etti. Bu da iPhone13 modelinde ışık toplama ve canlı renkler yakalama konusunda güzel sonuçlar verdi. Fakat analistlere göre, yeni 14 serisinde bu değişecek. Söylentilere göre Apple, 12 MP sensörden vazgeçerek 48 MP bir sensörle karşımıza çıkacak.

Özet olarak, iPhone’un yeni serisi için şaşırtıcı yenilikler bizleri bekliyor. Şimdiye kadar duyduğumuz bilgiler ışığında 48 MP ile büyük bir artış bekliyoruz. Bunun yanında ise çok daha geliştirilmiş bir gece modu ve 8K video kaydı da muhtemel yenilikler arasında. Ancak ön kameraya dair herhangi bir bilgi şimdilik yok.

Exit mobile version