iPhone 13 Sızan Kamera Özellikleri

iPhone 13 serisi hakkında pek çok sızıntıyla karşılaştık. Serinin çıkış tarihini Eylül olarak tahmin ediyoruz. Bu serinin özellikle de kameraları ilgi çekici geliştirmelerle karşımıza gelecek. İşte şimdiye kadar öğrendiklerimiz.

Yeni iPhone ailesinin, pek çok kamera iyileştirmesiyle gelmesini bekliyoruz. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun iddia ettiği gibi, tüm iPhone’lar muhtemelen çok daha iyi bir ultra geniş açılı lense sahip olacak. iPhone 12’nin f/2.4 diyafram açıklığına kıyasla daha geniş bir f/1.8 bekliyoruz. Bu da daha az gürültüyle daha keskin fotoğraflar anlamına geliyor.


Benzer İçerik: iPhone iCloud ve Hafızanın Verimli Kullanımı 


iPhone 13 serisi kamera yenilikleri

Fiziksel lens elemanlarının sayısının da beşten altıya yükseldiği iddialar arasında. Bu da teorik olarak görüntü bozulmasını azaltıyor. Ayrıca bu özellik daha geniş açılı görüntüler için çok önemli bir şey. Son olarak, otomatik odaklamanın ultra geniş açılı merceğe geldiğini öğrendik. Ultra geniş açılı kameranın yanı sıra, tüm 13 modellerinin LiDAR ile geleceğini duyduk. Bu özellik video çekimi sırasında titreşimi en aza indirmenin yanı sıra çok daha keskin gece görüntüleri sunacak.

Söylediğimiz gibi serideki telefonlar çok daha gelişmiş bir ultra geniş açılı kamera ile gelecek. Bu özellik yalnızca düşük ışıkta çok daha iyi fotoğraf çekmeyi sağlamakla kalmıyor. Aynı zamandaüstün genel görüntü kalitesine de yol açıyor. Ek olarak, kameranın içindeki artan lens elemanı sayısı, özellikle görüntünün köşelerinde görüntü bozulmasını hafifletmeye yardımcı olacak.

iPhone 13 Pro Max (sol) ve iPhone 12 Pro Max kamera görüntüleri

Bunların yanında tüm kameralarda otomatik odaklama özelliği olacak. En önemli ve ilgi çekici olan özellik ise tüm modellerde LiDAR olacak olması. Söylentilere göre tüm modellerde olacak. Ancak bu doğru olmayabilir. Yine de bu özellik oldukça etkileyici. 3D modelleme ve artırılmış gerçekliği hedefleyen bu özellik aynı zamanda düşük ışıkta da portre çekimlerini iyileştiriyor.

Ek olarak bu özelliklere telefoto yakınlaştırma, daha büyük bir lens tasarımı, sensör kayma sabitleyici gibi özellikler de eşlik edecek. Bu serinin 2021 yılının Eylül ayında çıkmasını bekliyoruz. O zamana kadar yenilikleri paylaşmaya devam edeceğiz.

iPhone 13 serisi kamera özellikleri:

Exit mobile version