iPhone 13 Serisi ve Apple Watch S-7 Satın Alınır mı?

Yeni iPhone 13 serisi son derece iddialı, Apple Watch da şunu kabul etmeliyiz ki hiç fena değil…

iPhone 13 serisi ve Apple Watch Series 7 satın alınır mı? Bu yazımızda bunu inceleyeceğiz. iPhone 13 serisi, temelde 2 farklı segmentte geldi demek yanlış olmaz. ‘Klasik’ modeller (bu ismi biz verdik) ve ‘Pro’lar… iPhone 13 ve iPhone 13 mini, Apple’ın ‘13’ nolu serisine dair temel modeller durumunda. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ise daha büyük ekran, daha iyi kamera özellikleri gibi bir dizi üst segment teknik özellik sunuyor. Tasarımlar ise her dört akıllı telefonda da aynı; ekran boyutlarına bağlı olarak birbirinin minyatürü ya da ‘ağabeyi’ diyebileceğimiz versiyonlarla geliyor. İşte iPhone 13 serisi ve Apple Watch Series 7 ile ilgili bilmeniz gerekenler…

iPhone 13 ve iPhone 13 mini

Apple’ın beş farklı renk alternatifiyle sunduğu her iki modelin de şık düz kenarları dikkat çekiyor. Elbette arka yüzde daha fazla dikkat çeken bir bölüm var, o da kamera sisteminin dizilimi. Önceki seriden farklı bir altlı üstlü dizilim sunuluyor. Böylelikle kullanıcılarıniPhone 12 ve daha eski modeller ile iPhone 13 arasındaki ayrımı kolaylıkla yapması sağlanıyor.

Her iki modelde de bir iPhone’da bugüne kadarki en gelişmiş çift kamera sistemi ile birlikte; daha büyük piksellerle, loş ışıkta fotoğraf ve video çekiminde iyileştirmeler sunan sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonuna (OIS) sahip yeni Geniş kamera mevcut. Ek olarak kamerayı Fotoğrafik Stillerle kişiselleştirmenin yeni bir yolu; görüntülü hikaye anlatımına yeni bir boyut getiren Sinematik mod gibi büyük inovasyonlar bulunuyor.

iPhone 13 ve iPhone 13 mini; A15 Bionic ile süper hızlı bir performans ve güç verimliliği, daha uzun pil ömrü sağlıyor. Ayrıca içeriklere hayat veren daha parlak Super Retina XDR ekranı mevcut. Bununla birlikte Ceramic Shield ön yüzey sayesinde dayanıklılık, 128 GB ile iki kat artırılan başlangıç düzeyi depolama kapasitesi var. Aynı zamanda suya dayanıklılık için sektör lideri IP68 derecesi ve gelişmiş 5G deneyimi mevcut. Pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve (PRODUCT)RED renk seçenekleriyle sunulan iPhone 13 ve iPhone 13 mini yoğun ilgi görüyor…

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

Apple, bir akıllı telefonda yapılabileceklerin sınırını genişleten iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i geride bıraktığımız Eylül ayında tanıttı. Baştan aşağı yeniden tasarlanan her iki modelde de 120 Hz uyarlamalı yenileme hızıyla dokunma deneyimini daha hızlı ve duyarlı hale getiren; ProMotion özelliğine sahip, tamamen yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor.

Pro kamera sistemi, iddialı fotoğraflar ve videolar çeken; gücünü A15 Bionic’in performansından alan; önde gelen rakiplerinden çok daha güçlü yeni Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralarla şimdiye kadarki en büyük ilerlemeyi kaydetti. Ayrıca bu teknolojiler, yeni Ultra Geniş kamerada makro fotoğrafçılık deneyimi sağlıyor. Hatta 2,2 kata kadar daha iyi loş ışık performansı gibi etkileyici yeni multimedya özelliklerini mümkün kılıyor.

Sinematik mod video çekimlerine alan derinliği geçişleri, makro video, Hızlı Çekim, Ağır Çekim ve hatta daha iyi loş ışık performansı için büyük bir yenilik getiriyor. Her iki model de Dolby Vision’da uçtan uca pro iş akışlarını; ilk kez, yalnızca iPhone’da bulunan ProRes’i gözler önüne seriyor.

Yepyeni Geniş kamera, daha az pürüz ve farklı ışık koşullarında gereken daha yüksek deklanşör hızları için 1.9 µm piksel boyutunda… Yani bir iPhone’da bugüne kadar bulunan en büyük sensöre sahip. Ayrıca daha da detaylı fotoğraflar çekiyor.

Her iki modelde de bulunan, iPhone’a özgü sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (OIS) lens yerine sensörü stabilize ederek; kullanıcı hareket ettiğinde bile fotoğrafların pürüzsüz ve videoların sarsıntısız olmasını sağlıyor.

Apple Watch Series 7

Apple, önemli oranda daha büyük ekran alanı ve daha ince kenarlarıyla; şimdiye kadar üretilen en gelişmiş ekran olan Hep Açık Retina ekrana sahip Apple Watch Series 7’yi satışa sundu. Daha dar kenarlar ekran alanının maksimuma çıkmasını sağlarken saatin boyutlarını minimum düzeyde değiştiriyor.
Apple Watch Series 7’nin tasarımı daha yumuşak, daha yuvarlak köşelerle daha ilginç hale geldi. Yeni ekran tam ekran kadranlarının ve uygulamaların kasanın eğimine kesintisiz bir şekilde bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlayan benzersiz bir kenara sahip.

Apple Watch Series 7, okumayı ve kullanmayı kolaylaştıran; büyük ekran için optimize olan bir kullanıcı arayüzü ile geldi. Ayrıca yeni aygıt için özel olarak tasarlanan iki eşsiz kadran da mevcut. Ekrandaki iyileştirmelerle, kullanıcılar yine aynı 18 saat tüm gün süren pil ömründen yararlanırken; şarj işlemi şimdi %33 daha hızlı gerçekleşiyor.

En yeni Apple Watch, sağlık ve zindelik için elektriksel kalp sensörü ile geldi. Ayrıca EKG uygulaması, Kanda Oksijen sensörü ve uygulaması gibi vazgeçilmez araçlar sunmaya devam ediyor. Apple Watch Series 7 beş yeni alüminyum kasa renginin yanı sıra; yeni bir kayış renk ve stil serisiyle birlikte geliyor.

iPhone 13 Serisi ve Apple Watch Series 7 İle İlgili Sonuç

Öncelikle akıllı telefonlar açısından çıtanın çok yukarılara çıkarıldığının altını çizerek başlamalıyız. İPhone 13 ve 13 mini, şüphesiz daha mütevazı fiyatlarla satın alınıyor. Her ikisi de son derece ‘yeterli’ seviyede iyi. Ekranından kamerasına büyük geliştirmeler sunan iPhone 13 ve mini; Apple’ın ürün kategorileri baz alındığında en iyi iki akıllı telefonlar arasında.

Pro’lar ise en iyiler olmanın ötesinde örneğin daha önce eşi benzeri görülmemiş şekilde; MacBook Pro’dan ve iMac’ten daha yüksek fiyat etiketleri ile geliyor. Günün birinde bir iPhone Pro, acaba Mac Pro’nun fiyatını yakalar mı sorusu şakayla karışık akıllarda. Fiyatlara çok mu takıldık? Haklı olabilirsiniz… Açıkçası Türkiye’deki kurlar ve genel tablo, teknoloji kamuoyu başta olmak üzere; herhangi bir cihazın öncelikli olarak fiyat etiketinden başlanması gibi bir ‘sorunsalı’ açığa çıkarmış durumda.

Apple Watch 7, yenilikçi bir dizi özellik ve nispeten mütevazı fiyatlarla dikkat çekiyor. Eğer siz de akıllı saat kervanına dahil olmak isterseniz; satın alabileceğiniz en iyi modellerle karşı karşıyasınız.

Exit mobile version