iPhone 12 yeni şarj sistemi hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple dört yeni iPhone 12 modeli, daha iyi kameralar ve sevilen bir Apple MacBook özelliğinin geri dönüşü ile birlikte gelir: MagSafe şarj cihazı. Şimdi dört çeşidi de inceledik. Telefonların (mükemmel olan) bir kablosuz şarj cihazını takmak için mıknatısları nasıl kullandığını açıklayabiliriz.

Ayrıca, kılıflar, yuvalar, montaj parçaları ve hatta bir cüzdan gibi telefonun arkasına takılan potansiyel olarak sınırsız sayıda manyetik aksesuar vardır. Aslında, MagSafe aksesuarları iPhone 12’nin en iyi özelliklerinden biridir.

INSTAGRAM ANA SAYFADA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro ve 12 Pro Max, diğer telefon üreticilerinin başarısız olduğu bir snap-on ethos’u benimsedi. Telefonler Apple için cesur bir yeni yönü ve iPhone sahiplerinin bunları kullanması için yeni bir yolu temsil ediyor.

Apple’ın MagSafe’in ne yaptığını, nasıl çalıştığı ve yükseltme yaptıktan sonra onu nasıl kullanabileceğinize bir göz atın. İşte MagSafe’in Apple’ın düşündüğünüzden daha büyük uyku özelliği olmasının nedeni işte burada.

MagSafe, iPhone 12 nasıl çalışır?

Yeni iPhone 12 aygıtları, Apple’ın “bir dizi mıknatıs” (Apple geri dönüştürüldüğünü söylüyor) olarak tanımladığı şeyle, 15 watt’a kadar güç çekebilen ortalanmış bir şarj bobininin etrafına yerleştirilmiştir. Önceki kablosuz şarjın iki katıdır.

Güç kablosunun şarj ucunu iPhone’un arkasına yaklaştırdığınızda, bu mıknatıslar onu yerine çekecektir. Aynısı diğer MagSafe aksesuarları için de geçerlidir. Neyi kırptığınıza bağlı olarak iPhone’unuz, kilitlendiğini onaylamak için aksesuarla ilgili kısa bir animasyon görüntüler.

iPhone 12 bir MagSafe şarj kablosuyla gelecek mi?

Hayır, Apple, yeni iPhone’ların kutusuna yalnızca bir USB-C kablosu (ve güç adaptörü veya kulaklık yok) içerecektir. Apple’ın biri bağımsız diğeri Apple Watch’u şarj eden iki MagSafe şarj kablosu ayrı olarak satılacak. Ancak Apple, en az bir diğer üretici olan Belkin’in de MagSafe uyumlu şarj kabloları satacağını doğruladı.

Apple’ın MagSafe aksesuarlarının maliyeti ne olacak ve ne zaman satışa çıkacak?

Bağımsız MagSafe iPhone şarj cihazı 39 dolara ön siparişe sunuluyor. Kargo iki ila üç hafta arasında listeleniyor. Şeffaf ve silikon kılıflar, 7-10 iş günü içinde kargoya verilirken 49 dolara mal olur. Deri cüzdanın fiyatı 59 dolardır. Beş ila altı hafta içinde gönderilir. Çift iPhone ve Apple Watch şarj cihazının fiyatı veya stok durumu hakkında henüz bir bilgi yok.

Şimdi MagSafe kullanan tüm aksesuarlar neler?

Apple, şarj cihazının yanı sıra bir deri cüzdanın ve deri, silikon ve şeffaf kılıf da duyurdu (cüzdan, kılıfların üzerine eklenebilir). Kılıflar kullanılarak kablosuz şarj mümkün olacaktır, ancak cüzdan takılıyken kullanılamaz.

Bunun ötesinde, üçüncü taraf aksesuar üreticilerinin önümüzdeki haftalarda ve aylarda hayal güçlerini kullanmasını bekleyebilirsiniz. Olasılıklar, arabanızdaki gösterge paneli gibi montajları ve komodininiz veya masanız için yuvaları içerir.

Mıknatıslar banka kartlarımı bozmaz mı?

Apple, cüzdan aksesuarının kredi kartlarına, banka kartlarına ve benzerlerine zarar gelmesini önlemek için özel olarak korumalı olduğunu söylüyor.

MagSafe su yalıtımı ile çalışıyor mu?

Hayır, her iPhone 12 IP68 olarak derecelendirilmiştir. Yani 30 dakika boyunca 6 metreye kadar suya dayanıklıdır. Aslında, Apple bağlantı noktası olmadan çalışmaya karar verirse, MagSafe kablosuz şarj daha da fazla su geçirmezliğe yol açabilir.

İPhone’umu şarj etmek için MagSafe kullanmam gerekir mi?

Hayır, her iPhone 12 bir USB-C kablosuyla birlikte gelir (güç tuğlasını sağlamanız gerekir). Telefonun kendisindeki Lightning bağlantı noktası, zaten sahip olduğunuz Lightning şarj cihazlarıyla geriye dönük uyumlu olacaktır.

Mevcut kablosuz şarj cihazım yeni iPhone’larla çalışacak mı?

Evet, yeni iPhone’lar mevcut Qi özellikli kablosuz şarj cihazlarıyla geriye dönük uyumludur. Eski cihazınız 7,5 watt güç sağlıyorsa, yeni iPhone’unuz bu kadar çekecektir, ancak 15 watt’a kadar çekebilir.

İlginç bir şekilde, yeni MagSafe şarj cihazı aynı zamanda eski iPhone’larla geriye dönük olarak uyumludur (ancak yalnızca 7,5 watt sağlar).

MagSafe, MacBook’larda nasıl çalıştı?

MacBooks’taki orijinal MagSafe, Apple’ın tescilli güç kablosunu bir çekişle kopacak şekilde tasarlanmış dizüstü bilgisayara manyetik olarak bağlamanın bir yoluydu. Emniyet adına dahil edildi.

Yanlışlıkla bir güç kablosuna takılmak artık dizüstü bilgisayarınızı odanın diğer ucuna fırlatmaktan veya kendinizi düşürmekten endişe etmek anlamına gelmiyor. Çünkü mıknatıs kabloyu bağlayacak kadar güçlüydü. Ancak yine de bir aksilik durumunda serbest kalabilecek kadar gevşekti. İPhone’da MagSafe daha çok mobilite ile ilgili gibi görünüyor. Hem güce hem de aksesuarlara bağlanmayı ve bağlantıyı kesmeyi kolaylaştırıyor.

Exit mobile version