iPhone 12 mini düşürme testi! Seramik kalkan yok edilemez görünüyor

iPhone 12 Mini, kırılması zor bir telefon. 6.1 inçlik iPhone 12, düşürülerek test edildi. Ancak daha küçük telefonun farklı sonuçlar verip vermediğini görmek için bu 5.4 inç iPhone 12 Mini ile tekrar yapıldı. Esas olarak, ekranın kırılığ kırılmayacağı görülmek istendi. Apple‘ın yeni seramik kalkan camıyla kaplı iPhone 12 Mini’nin ekranı, düşürme testinde neredeyse yok edilemez olduğunu kanıtladı. Ayrıca, tekrarlanan düşüşleri daha büyük ekranlı kardeşinden daha iyi ele alıyor gibi görünüyor.

Instagram, Reels bölümüne “markalı içerik etiketi” özelliğini getirdi

Çıplak gözle normal camla tamamen aynı görünse de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’teki seramik kalkan sıradan bir cam değil. Seramik kristallerle aşılanmış cam ve Apple’a göre bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en sert cam. Test yöntemleri bilimsel olmadığı için, bu ifadenin doğru olup olmadığından emin değiliz. Ancak iPhone 12 ile olan deneyim, şimdiye kadar test edilen herhangi bir telefonun en sert ekranına sahip olduğunu gösteriyor. İPhone 12’deki 6,1 inç ekran, değişen yüksekliklerde yedi kez beton üzerine düştükten sonra neredeyse hiç zarar görmedi. Telefonun arka yüzü ise önceki nesil camdan yapılmış ve ikinci denemede kırılmıştı.

iPhone 12 ve iPhone 12 Mini aynı Corning yapımı cam ve alüminyum çerçeveyi paylaşıyor (iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max paslanmaz çeliğe sahip). Bu yüzden çok farklı sonuçlar beklenmiyordu. Ancak ne olduğunu öğrenilmek istendi. Daha küçük ve daha hafif telefon sonuçları etkileyecektir.

Corning, genel olarak daha büyük cihazların daha küçük cihazlardan daha fazla bükülmeye yatkın olabileceğini ve daha ağır telefonların darbede daha yüksek bir enerji görebileceğini, ancak tasarım önemli bir rol oynayabileceğinden bir düşüş olayı sırasında performansı mutlaka tahmin etmediğini söylüyor. İşte Cnet’in yaptığı iPhone 12 mini düşürme testi…

1. DENEME: 3 FİTTEN ATILAN iPHONE 12 MİNİ AKILLI TELEFONUN ÖN TARAFI

Bu, kabaca cebinizden yere olan mesafedir ve telefonunuzu düşürebileceğiniz en yaygın yüksekliklerden biridir. Kaldırımda olduğu gibi zemin pürüzlüyse, bu düşüş telefon ekranınız için ölümcül olabilir.

iPhone 12 Mini yere biraz açıyla çarptı ve ekranın yan tarafını aşağı indirilmesine rağmen oturmadan önce etrafta sıçradı. Kaldırımdaki bir miktar tozu sildikten sonra, ekran yeni gibi görünüyordu. Ancak metal çerçeve o kadar iyi görünmüyordu. Sağ üst köşede indiği yerde büyük bir sıyrık vardı ve kırmızı boyayı aşındırarak alttaki metali açığa çıkardı. Çerçevenin alt kısmı aynı gözle görülür hasara uğradı. Ayrıca birkaç küçük ezik vardı. Telefonun parlak kırmızısı ile alüminyum arasındaki kontrast, çerçevedeki hasarı nane yeşili iPhone 12’de yaşandığından daha belirgin hale getirdi. Düşme testi boyunca görmeye devam edilen bir olaydı bu.

2. DENEME: 3 FİTTEN ATILAN iPHONE 12 MİNİ AKILLI TELEFONUN ARKA TARAFI

Aynı yükseklikten düşüş tekrarladı. Ancak bu sefer telefonun arkası yere bakacak şekilde yapıldı. Bu, önceki düşürme testinde iPhone 12’nin arkasını kıran düşüştü. Ancak Mini daha iyi sonuç verdi.

Telefon yine biraz açıyla çarptı. Ancak bu sefer önce telefonun yan tarafı yere çarptı. Sonra diğer tarafa döndü. Bu da telefonun havada tekrar zıplamasına ve ardından arkası ile tekrar çökmesine neden oldu.

Alüminyum çerçeveye verilen hasar önemli ölçüde daha kötüydü. Telefonun kameranın üstündeki sağ üst köşesinde çentikler vardı. Ancak telefonun arkası (ve ekranın kendisi) hala mükemmel durumda görünüyordu.

3. DENEME: 6 FİTTEN ATILAN iPHONE 12 MİNİ AKILLI TELEFONUN ÖN TARAFI

Telefonunuzu bu yükseklikten düşürme olasılığınız daha düşük olsa da, bu yükseklikten bir resim (hatta daha uzun boylu insanlar için bir selfie) çekiyor olsanız bile, hala olasılık dahilindedir.

Yine, Mini ekran tarafı aşağı indi. Ancak tamamen düz inmedi. İlk önce telefonun üst kısmı çarptı, bu da tekrar uçmasına ve kaldırıma tekrar inmeden önce 360 ​​derecelik bir dönüş yapmasına neden oldu.

Ekran yine hayatta kaldı, ancak etrafındaki çerçevede daha fazla ezik vardı. Alüminyum çerçevedeki çentiklerden biri, neredeyse ikisinin buluştuğu cama giriyor gibiydi.

4. DENEME: 6 FİTTEN ATILAN iPHONE 12 MİNİ AKILLI TELEFONUN ARKA TARAFI

Ardından, düşüşü telefonun arkası aşağı bakacak şekilde yapıldı.

Bu sefer telefonun arkası yere neredeyse düz bir şekilde indi. Ancak çarpma, telefonun geri dönmesine ve ters dönmesine neden oldu. Bunun yerine ekran aşağı bakacak şekilde indi.

Arka cam hala sağlamdı, ancak her iki kamera lensi de hasar görmüştü. Ultra geniş kameranın yandan görünen bir çatlağı varken, altındaki ana arka kameranın çerçevesi ve merceğinde birkaç küçük çukur vardı. Kamera uygulamasını açtığımızda çatlak vizörden görünmüyordu. Ancak potansiyel olarak lens parlamalarına neden olabilir ve zamanla kırılmaya devam edebilir.

Exit mobile version