iPhone 12 ekran değişim ücreti belli oldu

Apple, yeni iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’yu onarmak için ne kadar ücret alacağını duyurdu. İPhone 12 Pro için 279 dolarlık ekran onarım fiyatı, yeni seramikle sertleştirilmiş cam kullanılmasına rağmen geçen yıl iPhone 11 Pro’ya göre değişmedi. Bununla birlikte iPhone 12’nin ekranını tamir etmenin 279 dolar (2.205 TL + vergiler) maliyeti, iPhone 11’e kıyasla 80 dolar arttı. Diğer hasarları onarmanın maliyeti 50 dolar ile 449 dolar arasında artış gösterdi. İPhone 12 Pro Max ve 12 mini için onarım fiyatları henüz açıklanmadı.

iPhone 12 için bu, iPhone 11’in ekranını onarmak için ödeyeceğiniz 199 dolara kıyasla önemli bir fiyat artışıdır. Çünkü muhtemelen artık LCD ekran yerine OLED’e sahiptir. Ancak 12 Pro için bu 279 dolarlık fiyat, Apple‘ın 2017 yılındaki iPhone X’ten bu yana ekran onarımları için talep ettiği fiyatla aynıdır. AppleCare Plus sigorta planları kapsamındaki ekran onarımlarının fiyatının değişmediğini yani yine 29 dolar olduğunu da belirtti.

iPHONE 12 DUVAR KAĞITLARINI BURADAN ÜCRETSİZ İNDİRİN

ESKİYE GÖRE iPHONE 12 İLE YENİ EKRANLARIN TAMİRİ DAHA PAHALI

iPhone 12 serisinde kullanılan ve Apple’ın “herhangi bir akıllı telefon camından daha sert” olduğunu söylediği ve damlalardan kaynaklanan hasara karşı dört kat daha fazla direnç gösteren yeni seramikle sertleştirilmiş ekranlar, potansiyel olarak kesilmesine rağmen alıcılar için fiyat artışına neden olmuş gibi görünmüyor.

Örneğin, Apple’ın sıvıdan kaynaklanan “diğer hasarları” onarmak için ne talep ettiğine gelince de benzer bir hikaye. iPhone 12 Pro’yu tamir etmenin maliyeti, iPhone 11 Pro’yla aynı, yani 549 dolar. Bununla birlikte, iPhone 11’in onarımı için gereken 399 dolara kıyasla iPhone 12, 449 dolara mal oluyor. AppleCare Plus tarafından kapsanan diğer onarımların fiyatı 99 dolarda kalıyor.

iPHONE 12 ONARIM FİYATININ ARTMASI TARTIŞILIYOR

Muhtemel iPhone 12 Pro sahipleri için onarım maliyetleri değişmedi. Ancak yeni temel iPhone’un daha pahalı onarımlarla karşı karşıya olduğunu görmek utanç verici. Ekranları koruyan seramik kalkan kapağının, ilk etapta onarımları önleyecek kadar sağlam olduğunu umuyoruz.

 

Exit mobile version