iPhone 11 Üretim Yeri Büyük Şaşkınlık Yarattı

iPhone 11 üretimi

Paris, France - Oct 4, 2019: Man hand holding against green park background the new Apple Computers iPhone 11 Pro with Clear protection case - looking at the lens emplacement

Herkesin en çok kullandığı Akıllı telefonlardan birisi olarak bilinen iPhone 11, üretim yeri ile şaşırttı. Bu yeni üretim yeri ile birlikte Apple stratejisi değişmiş oldu. İşte merak edilen bütün detaylar.

Hindistan Ticaret Ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, Apple’ın Hindistan’daki Foxconn fabrikasında iPhone 11 üretmeye başlayacağını söylemesi ile birlikte büyük bir tartışma başladı. Bundan önce Apple kendi iPhone 11 modellerini Çin’de üretiyordu. Şimdi ise üretim yeri kesin olarak Hindistan şeklinde değiştirildi.

iPhone 11 üretimi Hindistan’a kaydı

Donald Trump ve ABD senatosunun baskıları sonucunda Apple kararını verdi. Şirket kesin olarak üretim yerini Hindistan şeklinde değiştirdi. Bu konuda en fazla baskı yapan hiç şüphesiz ABD Başkanı Donald Trump’tı.

Apple sadece iPhone 11 için burada üretim yapmıyor. Aynı zamanda başka cihazların üretimi de burada gerçekleşiyordu. Fakat ilk defa bu kadar yüksek bir segment Çin’de üretilmeye başlandı. Böylece Apple taşınma konusunda önemli bir sinyal verdi.

Apple hindistan’daki yerli müşteriler için %22 vergi imkanından bahsediyor. Bu durum aynı zamanda geniş Hindistan pazarına önemli bir etki sağlayabilir. Sizce Apple tarafından alınan bu karar doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version