iPad ve iPhone Cihazınızda AirPlay Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir Apple cihazınızı Apple TV’ye nasıl mı aktaracaksınız? Gelin birlikte bakalım…

Bu yazımızda iPad ve iPhone’da AirPlay Nasıl Kullanılır? konusunu işleyeceğiz. Günümüzde birçok yerde, iş ortamında, kafede, arkadaş ortamında telefonunuzda ya da tabletinizde birden fazla arkadaşınıza göstermek istediğiniz, iş ortamında toplantıda telefonunuzdan ya da tabletinizden TV’ye bir dosyanızı paylaşmanız gerektiğinde veya kafelerde ekrana müzik, video, resim gibi çeşitli paylaşım modüllerini yansıtabileceğiniz bir özellikten bahsedeceğiz. Tabii ki bu özellik iPhone ve iPad’leri olanlar için kullanılabilen bir özellik… Çok mu meraklandınız. Haydi o zaman bahsedelim. iPhone ve iPad’inizden TV’de video oynatma veya cihazınızın ekranını yansıtmaya yarayan özellik AirPlay. Peki bu

AirPlay nedir, nasıl kullanılır? Tüm bunları gelin yazımızda birlikte inceleyelim…

AirPlay Nedir?

AirPlay, iOS işletim sistemini kullanan iPhone, iPad, ve iPod, Touch cihazlarda fotoğraf, ve videolarınızı kablosuz olarak Apple TV’ye aktarabilmenize yardımcı olan bağlantı, teknolojisidir. AirPlay, özelliğini kullanarak iOS cihazınızın içerisinde yer alan içerikleri Apple TV bağlı olan bir HDTV’ye kablosuz olarak aktarabilir, içeriklerinizi dev ekranlar üzerinden de bozulma olmaksızın görüntüleyebilirsiniz. Apple aygıtlarınızdaki içerikleri Apple TV’nize, AirPlay 2 uyumlu akıllı televizyonunuza veya Mac’inize yayımlamak ya da bu aygıtlarla paylaşmak için AirPlay’i kullanın. Bir video yayımlayın, fotoğraflarınızı paylaşın veya aygıtınızın ekranındaki içeriği olduğu gibi yansıtın.

AirPlay özelliği iOS 4.3 ve üzeri cihazlarda kullanılabilen bir iOS özelliğidir. Ayrıca özelliği kullanabilmeniz için iOS cihazınızın Wi-Fi, donanımında da herhangi bir sorunun olmaması gerekiyor. AirPlay, çektiğiniz fotoğraf ve videoları büyük ekrandan izleme keyfini yaşayabilir veya iOS cihazınızdaki ses dosyaları için ses çıkışını televizyon hoparlörleri üzerinden alabilirsiniz. Bu sayede mobil, cihazınızdaki müzikleri evinizdeki televizyonunuz veya ses siteminiz üzerinden dinlemek hem kablosuz hem de oldukça pratik bir hal alır.

iPhone veya iPad’den TV’ye Video Yayımlama

iPhone veya iPad’inizi TV’ye veya Mac’e Yansıtma

AirPlay Nasıl İndirilir?

AirPlay, iOS işletim sistemiyle birlikte cihaza verilen tümleşik sistem özelliklerinden biridir. iOS 4.3 ve üzeri sürümlere sahip, cihazların kullanabildiği AirPlay eğer cihazınızın içerisinde yer almıyorsa harici bir kaynaktan uygulama olarak indiremezsiniz. AirPlay’i özelliğini cihazınızın içerisinde bulamıyorsanız, muhtemelen cihazınız iOS 4.3’ün daha alt bir sürümüne sahip demektir.

AirPlay Uyumlu Aygıtınızda Ekran Yansıtma veya Yayımlama Özelliği Çalışmıyorsa

AirPlay ile içerik yayımlayamıyorsanız, iOS aygıtınızın veya Mac’inizin ekranını Apple TV’nize ya da akıllı TV’ye yansıtamıyorsanız veya AirPlay kullanımıyla ilgili başka bir sorun yaşıyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Öncelikle aşağıdaki adımları deneyin

Müziğiniz beklenmedik bir şekilde durursa

Çalmakta olan müzik beklenmedik bir şekilde durursa aygıtınızı veya Siri’yi kullanarak müziği tekrar çalmaya başlayın. Bazı durumlarda Ev uygulaması, müzik yayını için ana ses kaynağı olarak HomePod’unuzu, Apple TV’nizi veya AirPlay uyumlu hoparlörünüzü kullanıyor olabilir (HomePod’unuz veya Apple TV’niz o anda müzik çalmıyor olsa bile). Söz konusu aygıtta Siri’yi kullanmak veya başka bir görev gerçekleştirmek, tüm aygıtlarda çalmanın durmasına neden olabilir. Bunun yerine elle müzik yayınlamak için bir iOS aygıtını veya iTunes yüklü bir bilgisayarı ses kaynağı olarak kullanabilirsiniz.

Görüntüyü izleyebiliyor ancak sesi duyamıyorsanız

Video otomatik olarak bir AirPlay aygıtına yayımlanıyorsa

Exit mobile version