iPad Pro ve MacBook Air için mini LED ekran söylentisi

iPad serisinde yıllarca LCD panellerle uğraştıktan sonra, Apple nihayet bu yıl iPad Pro cihazında farklı bir şey denemeye karar verdi. Nisan ayında lansmanı yapılan yeni iPad Pro, mini bir LED ekranla geldi. Bununla birlikte, daha küçük, yani 11 inç olan iPad Pro, önceki modellerde LCD paneli kullanıyordu. Bu ekran değişikliği yalnızca 12,7 inç model için geçerli oldu. Ancak yeni bir rapora göre, bu nihayet bir sonraki 11 inçlik iPad Pro serisine de gelecek gibi duruyor.


İlginizi Çekebilir: iPadOS 15 Yenilikleri ve Alacak Cihazlar Açıklandı


iPAD PRO VE MACBOOK AIR İÇİN YENİ LED EKRAN

Apple ürünlerini sızdırma konusunda kendini kanıtlamış bir Apple uzmanı olan Ming-Chi-Kuo yeni bir bilgi sızdırdı. Ming-Chi-Kuo’ya göre Apple, bir sonraki 11 inç iPad Pro modelinde mini LED ekrana geçmeyi planlıyor. Haber, MacRumors ve AppleInsider tarafından elde edilen ve Kuo’nun 2022’de hem 11 inç hem de 12.9 inç iPad Pro modellerinin mini LED ekranlarla geleceği ifade ediliyor. Kuo, iPad Pro’nun yanı sıra Apple’ın 2022 için mini LED ekranlı yeni bir MacBook Air üzerinde de çalıştığını iddia ediyor.

Kuo bir notta, “2022’de Mini LED ekranlarla donatılan yeni ürünlerin 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro ve yeni tasarımı MacBook Air’i içereceğini tahmin ediyoruz” diye yazdı.

Mini LED, LCD tabanlıdır. Ancak OLED panellere rakip olan çok üstün kontrast, daha yüksek parlaklık yer alır. Bununla birlikte gelişmiş HDR performansı sunmak için binlerce küçük arka ışık diyotu kullanır. Buna karşılık, geleneksel LCD’ler yalnızca düzinelerce yerel karartma bölgesi arasında bir yere sahiptir.

YENİ NESİL iPAD PRO’DA BAŞKA NELER OLACAK?

Yeni iPad Pro modeli henüz Nisan ayında piyasaya çıktı. Apple’ın bir sonraki yenileme için ne planladığına dair raporlar ve söylentiler çoktan ortaya çıktı. Şimdiye kadarki raporlara göre; 2022 iPad Pro modelleri ilk kez kablosuz şarj ile gelecek. Ayrıca ters kablosuz şarj desteğine sahip olacak.

iPad Pro serisinin tamamen Mini LED’e geçmesi beklenirken; Kuo Mart ayında iPad Air gibi daha ucuz modellerin bir OLED panel kullanacağını bildirdi.

Exit mobile version