iPad Pro 2022 ile İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

iPad Pro 2022, yeni bir CPU ve belki daha büyük bir ekran sayesinde Air'e kimin patron olduğunu gösterebilecek.

iPad Pro 2022, Apple‘ın Peek performance etkinliğinde belirgin bir şekilde yoktu. Yeni modelin ne zaman piyasaya sürüleceğini merak ediyorsanız, Bloomberg’den Mark Gurman’ın cevabı var. 2022’nin en büyük tabletleri söz konusu olduğunda, etkinlikte tanıtılan iPad Air 5, 5G bağlantısı ve şimdiye kadar 2021 iPad Pro’nun ayırt edici özelliği olan ev yapımı M1 silikonu aldı. iPad Air 5 neredeyse aynı ekrana (10.9 inç’e karşı 11 inç), aynı giriş seviyesi 8GB RAM’e, birincil 12MP kameraya ve 11 ile Center Stage işlevine sahip 12MP ultra geniş ön kameraya sahip.

iPad Pro 2022 Yeni M2 Çipi ile Gelecek

Apple’ın 2022 serisini, görünüşe göre 3nm işlemci kullanılarak üretilecek. Gelen bilgilere göre A15 yongasını temel alacağı yeni M2 yongasıyla donatacağına inanıyor. M2’nin M1 ile aynı sekiz çekirdekli CPU’ya sahip olması bekleniyor ancak daha güçlü bir 10 çekirdekli GPU sunabilir.

Görünüşe göre bazı kozmetik değişiklikler de olacak. Muhtemelen MagSafe şarjını destekleyecek.

Daha küçük iPad Pro modeli, akıcı ProMotion ekranı, 16 GB’a kadar RAM ve 2 TB depolama alanı, Face ID, ekstra 10 MP ultra geniş üniteli çift kameralı arka dizi ve lidar derinlik algılaması sayesinde açıkçası hala daha iyi tablet. Daha fazla hoparlör ve daha hızlı mmWave 5G özellikleri de bulunuyor. 12.9 inç Pro modeli, daha canlı mini LED ekran nedeniyle daha da üstün.

Gurman daha önce yeni iPad Pro modellerinin bir yıldan fazla süreceğini söylemişti ve şimdi bu iddiasını yineledi. Bu sonbaharda bir ara gelmelerini bekliyor. Mevcut modeller geçen yıl Nisan ayında duyurulmuştu.

Apple’ın daha da büyük 15 inçlik bir model sunacağına dair zayıf bir umut da var. Ancak bunun için nefesinizi tutmayın. Apple şu anda piyasadaki en iyi tabletlerden birini yapıyor.

LED Ekrana Sahip Olmayacak

Ekran analisti Ross Young bugün Twitter’da yaptığı açıklamada, bu yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenen güncellenmiş 11 inç iPad Pro’nun artık daha büyük 12.9 inçlik kardeşi gibi bir mini LED ekrana sahip olmasının beklenmediğini söyledi.

Daha önceki söylentiler, mini LED’i 2021’de yalnızca 12,9 inç “iPad Pro”ya özel tuttuktan sonra, Apple’ın daha yeni ekran teknolojisini daha küçük 11 inçlik form faktörüne genişleteceğini belirtti. Young, bir tweet’te bunun bu yıl artık beklenmediğini ve 12.9 inçlik “iPad Pro”nun “gerçekten iyi durumda” olduğunu ve Apple’ın mini LED’i daha küçük form faktörüne getirmesine gerek olmadığını belirtti.

Exit mobile version