iPad mini Yepyeni Tasarımıyla Geliyor

iPad mini bilgilere göre bu sene yepyeni bir tasarımla karşımıza çıkacak. Apple, bu sene kullanıcıları sevindirecek ürünlerle geliyor. Bu yıl, yeni mini tablet için yıllarca beklemenize gerek kalmayacak. İşte diğer detaylar!

Apple, birkaç yıl önce mini tabletleriyle nispeten daha bütçe dostu ürün arayan kullanıcıları sevindirmişti. Ancak beşinci nesil iPad mini’nin 2015’te piyasaya çıkan cihaza bu kadar benzediğini görmek kullanıcılar için kesinlikle hayal kırıklığı yarattı.


Benzer İçerik: iOS 15 Beklentilerin Altında mı Kaldı? 


iPad mini büyük değişimlerle gelecek

Ancak bahsettiğimiz model ile yeni modela arasında 4 yıl beklememize gerek kalmıyor. En azından bilgiler bu yönde. Ek olarak, tüm işaretler bu yeni tabletin büyük bir tasarım değişikliğiyle geleceğini gösteriyor. Bu cihazın ise bu yılın sonlarında, Sonbahar aylarında gelmesini bekliyoruz.

iPad mini
iPad mini

Henüz piyasaya çıkmamış Apple ürünleri hakkında güvenilir şirket içi bilgi kaynaklarından biri de Bloomberg’den Mark Gurman. Gurman’a göre, altıncı nesil iPad mini’yi Sonbahar aylarında göreceğiz. Bu bilgiler ve tarih çok net olmasa da kaynak oldukça güvenilir.

Bunun yanında pek çok kaynak geçtiğimiz aylarda bu cihazın çıkışından bahsetti. Bu kaynaklar da Sonabahar aylarını işaret ederek yeni bir iPad mini’yi bizlere duyurdu. Bunlar söylenti olsa da, güvenilir kaynaklardan geldiği zaman beklentilerimiz artıyor.

iPad mini 2021 sonbahar aylarında gelecek

Ek olarak, iPad mini’nin 2021 versiyonu muhtemelen gelecek. Ancak bunun yanında, bu sefer çok ince çerçeveli ve ana sayfa düğmesi olmayan bir iPad Air (2020) tarzı tasarım bekliyoruz. Ancak bu, Face ID teknolojisinin parmak izi tanımanın yerini alacağı anlamına geliyor. Bunun yerine yeni nesil iPad mini’nin üstüne hem güç düğmesi hem de Touch ID sensörü olarak monte bir düğme gelmesi mümkün. Bunu da 4. nesil iPad Air modelinde görmüştük.

Ancak iPad mini6, 10.9 inç iPad Air (2020) kadar büyük olmayacak. Ancak çok daha dar ekran sınırları sayesinde küçük tablet, oldukça büyük bir 8,5 ila 9 inç ekranı içine sıkıştıracak. Bu altıncı nesil iPad mini’nin hangi Apple yapımı işlemciyi kullanacağı belli değil. Ancak iki yıldan uzun bir süre önce piyasaya çıkan A12 Bionic destekli 7.9 inçlik işlemciye göre kesinlikle önemli bir performans artışı bekliyoruz.

Exit mobile version