iPad için Affinity Photo

Affinity Photo“nun iPad için geliştirilen sürümü Apple WWDC 2017″de duyuruldu. Apple, son iPad Pro hamlesi ile iPad”leri mobil iş istasyonlarına dönüştürme planını hayata geçirmede önemli bir adım atmış oldu. Bu stratejiyi destekleyecek olan başarılı birçok uygulama da bir bir iPad”lere ekleniyor. 

Bunlardan biri olan profesyonel fotoğraf düzenleme uygulaması Affinity Photo Mac ve Windows“un ardından artık iPad”lerde de kullanılabilecek. PhotoShop”un en başarılı alternatiflerinden olan Affinity Photo, üçüncü parti geliştirici Serif Labs”tan geliyor. Masaüstü sınıfı ileri seviye fotoğraf düzenleme için tercih edilen uygulamalar arasında olan Affinity Photo, iPad sahiplerinin bu özellikleri eksiksiz olarak cihazlarında kullanmalarına olanak sağlıyor. 

WWDC 2017″de resmi tanıtımı gerçekleştirilen iPad Pro”nun donanımın bir parçası olarak duyurulan Affinity Photo, herkesin kolaylıkla yapabileceği fotoğraf düzenlemelerini yapmak için iPad Pro”nun 120Hz yenileme hızını kullanıyor. Şimdiye kadarki en iyi iPad olarak lanse edilen iPad Pro, Affinity Photo eklentisiyle tercih edilme nedenlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. 

 

Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Deneyimi 
Dokunmatik kullanımı ile dikkat çeken Affinity Photo iPad sürümünde, uygulamanın araçları ve panelinde her bir detay en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış. Uygulamada gerçekleştirilecek işlemler Metal kullanımı sayesinde donanımsal olarak hızlandırılıyor. Affinity Photo iPad”de masaüstünde gösterdiği performanstan ödün vermeden çalışması üzerine tasarlanmış. 

Sınırsız sayıda katmana destek, kalite kayıpsız katman boyutlandırma özellikleri Affinity Photo”yu fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında bir adım öne çıkıyor.
Affinity Photo iPad, beyaz dengesi, klonlama, kırmızı göz düzeltme, gölgeler, yama ve eğriler gibi birçok fotoğraf düzenleme aracına sahip. Uygulamanın Apple Pencil desteğine sahip olması da Affinity Photo”da fotoğraf düzenlemeyi daha kolay ve eğlenceli bir hâle getiriyor. Affinity Photo”nun iCloud”u desteklemesi, iPad kullanıcılarının uygulama ile oluşturdukları çalışmalara ulaşmaları ve bu çalışmaları saklayacakları alandan tasarruf anlamında da büyük bir artı. 

 

Affinity Photo Filtreleri 
iPad için geliştirilen sürümünde Affinity Photo”nun yüksek kaliteli filtreleri elbette unutulmamış. Birbirinden farklı filtreleri çalışmaların üzerinde uygulamanın kolaylığı ve hızı da iPad Pro”nun gücünden geliyor. Gelişmiş HDR özelliklerine sahip Affinity Photo ile 360 derece fotoğrafları da düzenleyebileceğiz. Ayrıca, RAW formatındaki fotoğraflarla da uygulama ile dönüştürmek zorunda kalmadan Affinity Photo üzerinde çalışma imkânı var. Görüntü formatlarıyla başınız derde girmeden düzenleme sunan Affinity Photo RAW”ın yanı sıra, PNG, JPG, EPS, PDF, SVG ve TIFF görüntü formatlarını da destekliyor. 

 

Hangi Modellerle Uyumlu?
Affinity Photo, iPad Pro ile birlikte kullanıcılara sunulacak ancak önceki iPad modellerinin bir kısmıyla da uyumlu olacak. Eğer, iPad 2017, iPad Air 2 ve 9,7 inç, 10,5 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerinden birine sahipseniz Affinity Photo uygulamasını kullanabileceksiniz. 

Affinity Photo”nun Fiyatı
Affinity Photo uygulamasınını Beta sürümü 69.99 TL“lik fiyatıyla App Store”da satışa sunuldu. 

Affinity Photo”nun iPad”lerle uyumlu sürümünün yurt dışı fiyatı 40 Dolar olarak belirlendi. Türkiye”de Affinity Photo”ya sahip olmak istiyorsanız cebinizden 145 TL. çıkacak.

 

Exit mobile version