iPad”e Uygulama Yüklemek

İşte bu uygulamaların nasıl iPad”e yükleneceğine dair yol haritası

iPad”in yerleşik uygulamalarının yanına, App Store uygulamaları da eklendiğinde bir daha kopamayacağınız bir dünyaya adım atıyorsunuz. üçüncü parti uygulamalar kullanım amaçları göz önüne alındığında iPad”in kabiliyetlerini çok farklı düzlemlere çekiyor. App Store”dan erişebileceğiniz yüzbinlerce uygulama sayesinde iPad”iniz bir iş ve kişisel organizasyon merkezinden anında bir oyun cennetine dönüşebiliyor.

Gerek iPhone gerekse iPod touch için optimize edilmiş olsalar bile App Store”dan indireceğiniz tüm uygulamaları sorunsuzca iPad”inizde de kullanabilirsiniz. Tüm bu uygulamaları iPad”in 9,7″” yüksek çözünürlüklü ekranından deneyimlemek, uygulamalardan alınan faydayı da artırıyor. Bu bölümde iPad”inize yükleyebileceğiniz bu uygulamaların farklı mecralardan (PC, Mac veya direk iPad üzerinden) nasıl yükleyip, çalıştırabileceğiniz üzerinde duracağız.
 


 
öncelikle App Store”dan uygulama indirebilmek için ücretsiz bir iTunes Store hesabı açmanız gerekiyor. Hesap açılırken kimlik ve kredi kartı bilgileriniz de Apple”ın veri tabanına kaydedilecek. Bu erken kayıt, ücretli uygulamaların ödemesini yapar ve indirirken size hız ve güvenlik sağlayacak. iTunes Store şifrenizi kolay unutulmayacak ama güvenli bir kombinasyon ile oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. iPad”inizi sizden başka kullanacak olan kullanıcıların da kimlik, kredi kartı ve şifre bilgileriniz üzerinde kötü niyetli olmayacağından emin olun.
 
Mac Veya PC üzerinden Uygulama Yüklemek

iPad”inizi kablosu vasıtasıyla bir PC veya Mac”e bağladığınızda iTunes”dan uygulama indirmek ve yüklemek oldukça basit. iTunes tüm indirme ve senkronizasyon işlemleri için belki de en güvenli ve kolay yol. Bu yol ile iPad”inize uygulama yüklediğinizde uygulamaların bir kopyası iTunes”un üzerine kurulu olduğu bilgisayarınıza da kaydedilecek.

Bu yolla uygulama yüklemek için iPad”inizi PC veya Mac”inize bağladıktan sonra iTunes”u açın. iTunes”un sol tarafındaki listeden iTunes Store kısmına tıklayın. Bu aşamadan sonra iTunes”un sağ üst kısmında bulunan bar”ı kullanarak istediğiniz uygulamayı iTunes Store içerisinde aratabilirsiniz. Bulunan uygulamalar belirli bir kategorizasyon ile listelenecektir. İstediğiniz uygulamayı seçtikten sonra ana ekrandaki “Install” ve/veya “Buy” tuşlarına basarak uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Şimdi sıra Mac veya PC”nize inen uygulamayı, bağlı olan iPad”inize aktarmaya geldi. üst kısımdaki iTunes menüsünden iPad sekmesine tıklayın. Bu bölümde bağlı olan iPad”in içerisindeki uygulamaları görebilirsiniz. Bu aşamada “Sync” tuşuna bastığınızda bilgisayarınıza indirilmiş olan tüm uygulamalar iPad”iniz ile senkronize edilecek, bir başka deyişle ona yüklenecektir. Bu işlemi manuel olarak kendiniz yapmak istiyorsanız istediğiniz uygulamanın ikonunu iPad ekranının görüntülendiği ekrana sürükleyip bırakmanız da yeterli olacaktır. İstediğiniz tüm uygulamaları sürükle bırak işlemine tabi tuttuktan sonra “Sync” tuşuna basarak sadece onları iPad”inize yükleyebilirsiniz.

 
iPad Vasıtasıyla Uygulama Yükleme

iPad vasıtasıyla uygulama yükleme opsiyonunu ev veya ofisiniz dışında iken veya yanınızda bilgisayarınız yokken kullanabilirsiniz. Uygulamaları direk iPad üzerinden yüklemek bir önceki opsiyona göre biraz daha karmaşık gibi gözükse de, kullanım alışkanlığı edindikçe basitliği görülecek bir sistematik. öncelikle yukarıda bahsettiğimiz iTunes hesap bilgilerinize burada da ihtiyaç olacak. Yalnız daha önceden PC veya Mac”iniz vasıtasıyla hesap açmış iseniz, hesap bilgilerinizi tekrar iPad”iniz üzerinden girmenize lüzum yok. Bahsettiğimiz gibi bu bilgiler Apple veri tabanında tutulduğundan Store”a her girişinizde bilgileri tekrar girmek durumunda değilsiniz.

İki yol arasındaki temel fark iPad”in bu işlemi iTunes üzerinden değil de kendi içerisinde bulunan App Store uygulaması üzerinden yapıyor oluşudur. Bu uygulama “Yerleşik iPad Uygulamaları” bölümümüzde de bahsettiğimiz üzere iPad”in içerisinde gelen bir uygulama yönetimi uygulamasıdır.

App Store uygulaması iki ana sekme barındırıyor. Bunlar o esnada popüler olan veya Apple tarafından öne çıkartılan uygulamaların listelendiği  “What”s Hot” bölümleri. Spesifik bir uygulama peşindeyseniz bu kısımları hemen geçebilir ve arama barına uygulamanın ismini yazarak direk onu aratabilirsiniz. İnternet”teki popüler arama motorlarından aşina olduğumuz üzere bu bara yazmaya başladığınızda otomatik olarak o harf kombinasyonlarının refere ettiği uygulama isimleri tavsiye edilmeye başlanacaktır. Yüklemek istediğiniz uygulamayı bulduktan sonra uygulamanın kendisine ayrılan sayfaya yönlendirileceksiniz.

Bu sayfada uygulamanın ismi, geliştiricileri ile ilgili bilgiler, uygulamanın kullanım amacı ve yerlerine ilişkin bilgiler ile birlikte uygulamanın ekran görüntüleri sizi bekliyor olacak. Aynı zamanda uygulamaya diğer kullanıcıların uygun gördüğü puanlar ve kullanıcı yorumlarına da erişebilirsiniz. Uygulamayı iPad”inize yüklemek isterseniz, yine aynı sayfada yer alan fiyat kısmına dokunmanız gerekiyor. Göreceksiniz ki bu tuş, “Install App” yazan bir tuş haline gelecek. Bu tuşa tıkladığınızda artık App Store”dan ayrılacak ve uygulamanın iPad”inize yüklendiği bölüme geçeceksiniz. İndirilme barı dolduktan sonra da uygulama iPad”inize indirilmiş olacak.

 

Exit mobile version