iOS 17’de iPhone Alarmı Çalmamaya Başladı

Bazı kullanıcılara göre iOS 17'de iPhone alarmı çalmamaya başladı. Kullanıcılar, birkaç geçici çözüm yolu olduğunu belirtti.

iOS 17'de iPhone Alarmı Çalmamaya Başladı

Neredeyse tüm akıllı telefonların artık yerleşik bir alarm sistemi bulunuyor. Milyonlarca insan, güne gereken saatte başlamak için bu özelliğe güveniyor. Ne yazık ki pek çok iPhone sahibi, yakın zamanda alarm özelliğinin çalışmamasından şikâyet etmeye başladı.

Android Authority tarafından aktarılan bilgilere göre Reddit’in iPhone subreddit’inde birçok kullanıcı, iPhone’larında alarmla ilgili sorun yaşadığını belirtti. Bu kullanıcılar alarmlarının ya hiç çalmadığını ya da alarmın çalışıp ses gelmediğini ifade etti.

iPhone Alarm Sorunu Sadece iOS 17 ile Sınırlı Değil

Sorun belirli iPhone’larla sınırlı değil gibi görünüyor çünkü daha eski telefonlara sahip kişilerin de sorunu yaşadığı görülüyor. Hatta iPhone XR ve iPhone 11 serisi sahipleri bile alarmlarının çalışmaması sorununu dile getirdi. Bazı iPhone sahipleri, bu sorunun iOS 17’de de meydana geldiğini iddia ettiğinden sorunun sadece iOS 17.2 güncellemesini alanlar ile sınırlı olmadığı anlaşılıyor.

Reddit kullanıcıları söz konusu sorun için geçici çözüm yolları olarak dikkat farkındalığını özelliğini devre dışı bırakmayı ya da bekleme modunu kapatmayı önerdi. Bazı kullanıcılar da özel bir alarm sesinden mevcut alarm seslerinden birine geçmeyi ya da kısa sürede çalan çok sayıda alarm varsa bazılarını silmeyi tavsiye etti.

Sorun eğer gerçekten iOS 17 ya da iOS 17.2’den kaynaklanıyorsa Apple, sorunu kısa zaman içinde ele alacaktır.

Exit mobile version