iOS 14.5 güncellemesi ile Apple Haritalar için önemli özellik

İOS ve iPadOS 14.5 beta sürümünde, Apple Haritalar için Gizlilik ayarlarının “Konum Servisleri” menüsündeki güncellenmiş bir bölüm, Apple‘ın belirli bir uygulamanın bir ilgi çekici noktanın yakınında açılması gibi kullanıcılardan ne kadar kalabalık olduğunu belirlemek ve konum ile söz konusu işletmenin açık olup olmadığı için veri toplayacağını belirtir:

Yönlendirme ve Trafik: Yoldayken (örneğin, yürürken veya araba kullanırken), iPhone’unuz, kalabalık kaynaklı yolu artırmak için kullanılmak üzere, GPS verilerini, seyahat hızı ve barometrik basınç bilgilerini anonim ve şifreli bir biçimde düzenli aralıklarla Apple’a gönderir. trafik ve atmosferik düzeltme veritabanları. Ek olarak, bir ilgi çekici noktanın yakınında (örneğin, bir işletme veya park) bir uygulama açtığınızda, iPhone’unuz konum verilerini anonim ve şifreli bir biçimde Apple’a gönderecek ve Apple bunları toplayıp kullanıcıları bu noktayı belirtmek için kullanabilir. ilgi açık ve ne kadar meşgul.

Honor Snapdragon 888 destekli akıllı telefonu için tarih verdi

iOS 14.5 İLE APPLE HARİTALAR İÇİN BAZI VERİLERİ TOPLAYABİLİR

İfadeler, bir kullanıcının ‘Apple Haritalar’da ilgili bir ilgi noktasının yakınında belirli bir işletme veya hizmet için bir uygulama açması durumunda, Apple bu verileri muhtemelen diğer kullanıcıları o konumun ne kadar kalabalık olduğu ve işletmenin / hizmetin çalışıp çalışmadığı konusunda bilgilendirmek için toplayabilir . Apple, özellikle Konum Servisleri -> Sistem Servisleri içinde “Yönlendirme ve Trafik” ayarı etkinleştirildiğinde kullanıcılardan anonim ve şifrelenmiş verileri toplayacağını söylüyor.

Şu anda, “Apple Haritalar” bu verileri kullanıcılara göstermek için ön tarafa bakan bir arayüz sunmamaktadır. Görsel cephedeki özelliğin ve Apple’ın ifadesinin olmaması, Apple’ın ilgili bir özelliği iOS 14.5’in resmi genel sürümünde veya belki de sonraki bir sürümde potansiyel olarak başlatmak için verileri test ettiği ve topladığı anlamına geliyor.

Google Haritalar halihazırda, kullanıcıları belirli bir mağazanın veya işletmenin belirli bir zamanda ne kadar meşgul olduğu konusunda bilgilendiren Canlı Ziyaret Verileri adlı benzer bir gerçek zamanlı özellik sunuyor. Google, bu verileri, Google Konum Geçmişi’ne kaydolan kullanıcılardan toplu ve anonimleştirilmiş veriler toplayarak sağlar.

İOS 14.5 beta sürümünde zaten mevcut olan, kullanıcıların “Apple Haritalar” içinde araba kazalarını, hız tuzaklarını ve tehlikeleri kitle kaynağı olarak kullanabilmesidir. ‌Apple Maps‌’e eklenen yeni eklenti, iOS ve iPadOS 14.5’te Uygulama İzleme Şeffaflığı, ‌ iPhone’unuzun kilidini bir maske ile açma yeteneği ve daha fazlası dahil olmak üzere zaten kapsamlı bir özellikler listesine katılıyor. Apple, güncellemenin “ilkbaharın başlarında” tüm kullanıcılara sunulacağını söylüyor.

Exit mobile version