İnternetten Ödeme Almak İçin Kullanabileceğiniz Sistemler

Hızlı, kolay ve güvenli alışveriş dendiğinde akla gelen e-ticaret siteleri, çeşitli ve pratik ödeme çözümleriyle hem satıcıya hem de alıcıya keyifli bir deneyim vadeder. Kullanım kolaylığı, tam güvenlik, global işlemler, sorunsuz altyapı ve entegrasyon imkânı sunan sanal POS hizmetleri, farklı markalar tarafından verilir.

Müşterilerin banka kartıyla, kredi kartıyla tek çekim ya da taksitli alışveriş veya ön ödemeli kartlarla alışveriş yapmasına imkân veren sistemler, satıcı tarafında da hızlı ve güvenli tahsilatla fark yaratır. İnternet üzerinden yurt dışına satış yapmayı hedefleyen şirketlerin ödeme sağlayıcılarının, dövizle ödemeleri desteklediğinden emin olması son derece önemli bir ayrıntıdır.

E-Ticaret Ödeme Sistemleri Nelerdir?

E-ticaret ödeme sistemleri şunlardır:

Asenkron ödeme sistemleri: Havale veya kapıda ödeme olarak ikiye ayrılır. Alışveriş kararıyla eş zamanlı olmayan bu sistemde ziyaretçiler beğenmedikleri ürün veya hizmet için para ödemek zorunda kalmazlar. Bu sistemde havale seçeneğini seçenler iade kararının ardından banka prosedürlerini beklemeden ödedikleri ücreti hesaplarında görebilirler.

Mobil cüzdanlar: Mobil cüzdan seçeneği alternatif ödeme modelleri dendiğinde ilk akla gelen sistemdir. QR kodla çalışan sistem, banka ya da kredi kartı bilgilerinin sisteme kaydedilmesiyle kullanıma açılır.

Online cüzdanlar: E-ticaret ödeme sistemleri ve alternatif yöntemler arasından en çok tercih edilen sistemdir. Kart bilgilerinin tanımlanmasının ardından yeniden bilgi paylaşımı yapılmadan alışveriş tamamlanabilir. Bu sistemle ödeme yapılırken müşterinin cep telefonuna gelecek tek kullanımlık SMS şifresinin belirlenen süre zarfında sisteme girilerek onaylanması istenir.

Kartlı ödeme sistemleri: Değişen yeni nesil alışveriş tercihlerini şekillendiren kartlı ödeme sistemleri, tek çekim ya da taksitli alışveriş imkânı sunar. Banka kartlarıyla uyumlu hale gelen sistem sayesinde, kredi kartı kullanmak istemeyen tüketiciler de e-ticaret avantajlarıyla tanışma fırsatı yakalar.

SMS ödeme sistemleri: Alternatif ödeme seçenekleri arasında internet siteleri yerine oyun ve dijital hizmet satın almada tercih edilen sistem, ülkemizdeki tüm telefon operatörleri tarafından desteklenir. Alışveriş tutarının faturalı hat veya ön ödemeli hatta yansıtıldığı işlemler üst limit uygulamasıyla güvenli ödemenin de adresidir.

Sanal POS: Güvenli sanal POS hizmetlerini alanında tecrübeli personel ve yaygın kullanım ağıyla destekleyen PayTR, üye işyerlerinin ödemelerini ertesi gün hesaba aktarır. Nakit akışında rahatlama sağlayan sistem sayesinde ihtiyaç duyulan tüm ödeme kanalları tek entegrasyonla mümkün hale gelir.

E-ticaretin gelişimi ve başarısında büyük pay sahibi olan ödeme sistemleri, ihtiyaca uygun alternatif modellerle zengin bir seçeneğe sahiptir. E-ticarette en çok tercih edilen ödeme sistemleri arasında:

E-ticarete gösterilen ilginin her geçen gün artmasıyla birlikte firma ve ziyaretçi beklentilerini eksiksiz olarak karşılayacak yeni sistem arayışları devam etmektedir.

E-Ticaret Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

E-ticaretin en önemli konularından birisi olan ödeme yöntemleri, alışveriş tercihleri üzerinde de etkilidir. Her kesime hitap etmek isteyen şirketler, sundukları zengin ve alternatif ödeme yöntemleriyle ziyaretçi kararlarını değiştirebilirler. Çok çeşitli ödeme yöntemlerinin web sayfasına entegre edilebilmesi ziyaretçi beklentilerini karşılama konusunda başarı getirir.

Ücretsiz sanal POS hizmetiyle öne çıkan PayTR kolay entegrasyonu sayesinde kısa sürede kullanıma açılır. Komisyon oranı iş modeline ve aylık ciro hedefine uygun olarak belirlenir. Müşteri bilgilerini gelişmiş altyapısıyla koruyan sistem, ödeme işlemlerinin kesintisiz bir şekilde tamamlanmasını garanti altına alır.

Sunduğu sayısız avantajla yeni neslin alışveriş tercihi olan e-ticarette güvenlik standartları arttıkça işlem hacmi de doğru orantılı olarak artış gösterir.

En Çok Tercih Edilen Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

E-ticaretin sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen ancak güvenlik sorunları nedeniyle alışveriş yapamayan ziyaretçiler gelişen ve değişen güvenlik önlemleri sayesinde satın alma kararlarını yeniden gözden geçirir. Online alışverişte en çok tercih edilen ödeme yöntemleri arasında; kredi kartı, havale, EFT, sanal kartlar, anında alışveriş kredisi ve kapıda ödeme seçenekleri sayılabilir.

Kredi kartı ile ödeme: Bu ödeme yöntemi en yaygın şekilde tercih edilir. Bankaların özel teklifleri ve puan gibi bağlılık programlarından faydalanma imkânı sunan yöntem, güvenli ödeme olarak tanımlanan 3D Secure ile desteklenir. Kayıtlı cep telefonuna harcama detayı ve tek kullanımlık SMS göndererek güvenli bir ödeme ortamı yaratan sistem hemen her sitede kullanılabilir.

Havale, EFT ile ödeme: Kredi kartı olmayan veya kullanmak istemeyen müşteriler için alternatif bir kanal yaratan yöntemde iade şartları daha kolay ve hızlıdır.

Sanal kartlar ile ödeme: Sanal kartlar kredi kartı olmadan da online alışveriş imkânı sağlar. Her alışverişte sanal kart numarasının değişiyor olması kullanıcıların kendilerini daha güvenli hissetmelerine yardımcıdır.

Anında alışveriş kredisi ile ödeme: E-ticaret sitelerinde veya pazaryerlerinde anlaşmalı bankaların kartını kullanan müşterilere sunulan özel ve dönemsel bir imkândır. Taksit sayısında yaşanan artış müşterilere ödeme kolaylığı sağlar.

Kapıda ödeme: Bu yöntemi tercih eden müşteriler siparişlerini kargo görevlisinden teslim alırken ödemeyi gerçekleştirirler. Yoğun bir talep gören yöntem ürünü görerek alışveriş yapmak isteyenlere alternatif hazırlar.

Ödeme Sistemleri İçin Güvenlik

E-ticarette en önemli aşamalardan biri ödeme sistem güvenliğidir. Sistem güvenliği para ve mal döngüsünün istenen şekilde ilerlemesini sağlar. E-ticaret yerleri, satıcı ile alıcının buluştuğu ve bu döngüyü sağladıkları noktadır. Fiziksel ürünlerin elektronik ortamda satışı, aynı zamanda paranın da elektronik ortama taşınmasını sağlamıştır. Paranın elektronik ortama taşınması ise ödeme sistemi güvenliği gerekliliğini beraberinde getirmiştir. Ödeme sistemlerinde güvenlik, alıcının kişisel ve kart bilgilerinin gizliliğini sağlar.

Ödeme güvenliği konusunda gelişmiş Sanal POS hizmeti veren PayTR, hem iş ortaklarının hem de müşterilerinin hayatını kolaylaştırır. “Ertesi gün ödeme” avantajıyla öne çıkan hizmetler, ödeme altyapısındaki güvenlik katmanlarıyla firma ve müşterileri koruma altına alır.

PayTR Sanal POS ve ödeme çözümleri, gelişmiş teknik altyapısıyla online mağazaların güvenliğini korumakla kalmaz, müşterilerin kişisel bilgilerini ve kart güvenliğini de sağlar. Sahteciliğe karşı sektör bazında uygulanan gelişmiş filtreler, yapılan ödemeleri anlık olarak kontrol eder. Şüpheli durumlarda işlemlere onay verilmez.

Müşterilerin online ödeme işlemleri hakkında yaşadıkları endişeleri SSL sertifikalı ödeme sayfası ve PCI-DSS uyumuyla ortadan kaldıran hizmetler, ödeme dönüşüm oranının artmasına katkı sağlar.

Exit mobile version