Seneler öncesine kadar kitapları okumak için onları elimizde tutmamız, hissetmemiz gerekiyordu. Teknolojinin ilerlemesi ile internetten kitap okuma mümkün hâle geldi. Bunu takiben bu amaçla hareket eden pek çok web sitesi ortaya çıktı.
Tabii ki bu web sitelerini kullanırken sunulan kitapların yasalara uygun bir şekilde sunulup sunulmadığına da dikkat etmek gerekiyor.
Bugün pek çok web sitesi, telif hakkı ile korunan kitapları ücretsiz olarak sunabiliyor. Elbette ki bu kitapları indirmek etik değil. Bu nedenle yasal olarak kitap okuyabileceğiniz en iyi web sitelerini sıraladık.
En İyi İnternetten Kitap Okuma Platformları
- Kültür ve Turizm Bakanlığı E-Kitap
- Open Library
- Google Play Kitaplar
- Apple Books
- Wattpad
Listeden de anlaşılabileceği üzere internetten kitap okuma îmkânı veren çok sayıda web sitesi mevcut. Bunların başında elbette ki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan e-kitap hizmeti geliyor.
Bu hizmeti ise sırasıyla Open Library, Google Play Kitaplar, Apple Books, Wattpad geliyor. Listedeki hangi hizmeti kullanacak olursanız olun, ücretsiz e-kitap bulabilirsiniz.
1. Kültür ve Turizm Bakanlığı E-Kitap Hizmeti
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan e-kitap hizmeti, sizlere gerek Türk edebiyatının en önemli eserlerini ücretsiz olarak okuma fırsatı sunuyor. E-kitap hizmetinin açılış sayfasında son eklenen kitaplar yer alıyor.
Dilerseniz sol tarafta yer alan menüden diğer içeriklere de ulaşabilirsiniz. Platform, içerik bakımından oldukça zengin olmasına rağmen ne yazık ki çok talep görmüyor. Türk yazınının ilerlemesine büyük katkı sağlayan eserleri okumak için bu platforma mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.
2. Open Library
Open Library, listenin en büyük içerik kütüphanelerinden birine sahip. İçinde her türlü kitap yer alıyor. Çizgi romandan tutun da aşk romanına kadar pek çok türe ev sahipliği yapıyor. İçerisinde hem Türkçe hem de yabancı dilde yazılmış birçok eser barındırıyor. Dünyaca ünlü birçok yazarın da eserine ulaşabilirsiniz.
3. Google Play Kitaplar
Google Play Kitaplar’da genellikle ücretli kitaplar ön planda olduğu için burada sadece ücretli kitapların olduğunu düşünebilirsiniz ama içinde ücretsiz birçok kitap var. Google’ın sunduğu bu hizmeti kullanarak hem ücretli hem de ücretsiz birçok kitabı okuyabilirsiniz.
4. Apple Books
Apple Books, teknoloji devinin cihazlarını kullananlar tarafından tercih edilebilecek bir hizmet. Bu hizmette de özellikle ücretli kitaplar ön planda ama ücretsiz sunulan kitapların da sayı bakımından azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirtmek gerekiyor.
5. Wattpad
Wattpad, amatör yazarların ve profesyonelliğe doğru yol almış yazarların isimlerini duyurmasına fırsat sunan bir platform.
İçerisinde çok iyi bir üslup kullanılarak yazılmış hikâyeler olmasa da Wattpad Classic hesabında Tolstoy, Albert Camus, Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Arthur Conan Doyle, Stefan Zweig, Halide Edip Adıvar ve daha birçok ünlü yazarın eserleri yayımlanıyor.
Bu eserleri platforma üye bile olmadan okuyabilirsiniz fakat ücretsiz bir üyeliğe sahip olmanın size kütüphane gibi önemli avantajlar sağladığını belirtelim.
Yorum Yap