İnternet radyoları

Sınırsız müziğe uzanan yol…
 

FM frekansında yayın yapan radyolara antika gözüyle bakıldığını tahmin etmek zor değil. Her ne kadar retro meraklıları için FM radyolar halen daha cazibe kaynağı olarak görünse de, yeni trendin internet radyoculuğu olduğunu görmek hiç de zor değil.
 
internet radyoları
 
Tıpkı FM radyo cihazları gibi görünümlere sahip olabilen ve Wi-Fi veya Ethernet aracılığıyla internete bağlanarak internet radyoları arasında gezinmemizi ve favori müziğimizi favori tarzımızı seçmemize olanak sağlayan internet radyoları, ayrıca popüler radyoların internet yayınlarını da kaynak olarak kullanabiliyor. Piyasadaki en seçkin ve kaliteli internet radyolarını keşfetmeye hazır mısınız?

 


Logitech Squeezebox
İnternet radyo oynatıcıları sektörüne yıllar önce katılan Logitech, bu alandaki Squeezebox adlı serisiyle sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor. Kırmızı, beyaz, siyah renk seçenekleriyle ürünü farklılaştıran Logitech Squeezebox, kablosuz yapısıyla evin her yerinde kolaylıkla taşınabilen Squeezebox, 6 farklı kanalı hafızaya atmaya da olanak sağlıyor.
 
Alarm özelliği barındırdığını ve kulaklık girişini desktekldiğini de ekleyelim. Cihazın ortasındaki kaydırmalı düğme ise, tıpkı gerçek bir radyo kullanıyormuşuz hissi sağlıyor. Desteklediği radyolar arasında Pandora, Slacker, Rhapsody gibi dünya çapında ünlü online internet radyoları bulunuyor. Bu özellikler dışında Logitech, ürünün görünümüne de önem verdiğini belli ediyor. Squeezebox’ın tıpkı bir FM radyosu gibi görünmesini sağladığı tasarımıyla Logitech, internet radyo dünyasında adından söz ettirmeyi başaran bir ürünle kullanıcılarına hitap ediyor.
 
  Olive 3 HD
Karşımızda all-in-one bir internet radyosu daha duruyor. Bu all-in-one HD müzik sunucusu, herhangi bir bilgisayar, yazılım kurulumu veya ağ kurulumu gerektirmeden müziğin uç noktalarında dolaşmanızı sağlıyor.
4.3 inç’lik dokunmatik renkli ekranı üzerinden favori şarkılarınıza ya da sanatçılarınıza ulaşabiliyor, ilgili şarkıları veya şarkıcılar tarayabiliyorsunuz. Ethernet girişi aracılığıyla internet bağlantısını gerçekleştirdiğiniz an, Olive 3 HD sizi müzik dünyasının ortasına bırakıveriyor. Cihaz üzerinde ayrıca USB 1.1/2.0 girişi bulunuyor. Bu da, USB aracılığıyla da müzik dinleyebileceğiniz anlamına geliyor. Fakat internet radyo özelliği sunmasıyla birlikte USB cihazına neredeyse ihtiyacınız bile olmayacaktır.
 
Monitor Audio Airstream 10
Ses dünyasındaki başarılı ürünleriyle sağlam yer edinen Monitor Audio, internet radyosu ürünüyle de bu başarısını sağlamlaştırmayı ihmal etmiyor. FM ayarlayıcının yanı sıra DAB (Digital Audio Broadcasting) özelliğine sahip olan Airstream 10, internete ister Wi-Fi’dan isterseniz de Ethernet girişinden erişebiliyor. 4 farklı ayarı kaydedebilen Airstream 10’un Radio Data System’i de internet radyo kanallarını hafızada tutmanıza olanak sağlıyor. Sıradışı ve şık bir görünümü olduğunu da söylemeden geçemeyiz.
 
Herhangi bir örneği bulunmayan şekilli tasarımı, cihazı iki farklı açıda konumlandırarak kullanmanıza olanak sağlıyor.

 
Marantz MCR603
Piyasaya sürdüğü üst düzey hoparlörleriyle ve ses teknolojileriyle tanınan bir diğer marka olan Marantz, MCR 603 Melody Media ile internet radyo özelliğini, DAB cihazlarıyla birlikte all-in-one çözüm olarak sunmayı tercih ediyor. Türkiye’de Extreme Audio aracılığıyla satın alınabilen Marantz Melody Media, CD çalar özelliği ve MP3/WMA oynatıcısıyla internet radyosunun yanında kullanıcılara ek özellikler sunuyor.
 
USB girişi bulunan cihazın iPod uyumlu olduğunu da ekleyelim. Marantz Melody Media’nın özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. ürün aynı zamanda DLNA 1.5 sertifikasına sahip. öte yandan DAB ve DAB+ teknolojileriyle PC üzerinden Ethernet bağlantısını sağladığınız anda size internet radyo dünyasının en seçkin ve geniş örneklerini sunuyor. 60 Watt’lık hoparlörleriyle oldukça sağlam bir ses çıkışına sahip olan Marantz Melody Media, kulakların pasını atacak türden bir ürün.
 
  Logitech Squeezebox Touch
Logitech, Squeezebox haricinde bir de Squeezebox Touch adında dokunmatik bir model ile internet radyo piyasasında yerini aldı. Squeezebox Touch, 4.3 inç’lik renkli ekrana sahip. Şık, pratik ve kompakt. Tıpkı abisi gibi Squeezebox Touch da Pandora, Slacker, Rhapsody gibi online müzik servislerini destekliyor. Dokunmatik ekranı üzerinden işlem yapmak son derece kolay. Radyolar arasında gezinebilmek, yeni radyolar keşfetmek için ideal.
Squeezebox Touch’ın Pandora, Slacker, Rhapsody gibi ortaklık içerisinde olduğu radyolar haricinde, internetteki birçok radyoya kablosuz olarak bağlanabilmesi ve kullanıcıya yalın ve yeterli ses kalitesinde sunabilmesi nedeniye Squeezebox Touch, göz atılmaya kesinlikle değer bir cihaz.

 

Exit mobile version