İnternet Hızı Eğitim Alanında Büyük Sorunlara Neden Oluyor

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de internet hızı eğitim konusunda negatif etki yaratıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Dijital dünyaya geçiş yaptığınız şu günlerde, bağlantı her şeyden çok daha önemli. İnternet kullanımının tarihin en büyük seviyelerine kadar yükselmiş olması, bu konuyu çok daha önemli bir konuma getiriyor. Sadece geçen yıl ile kıyaslandığında bile internet kullanımının en az yüzde 60 oranında artış gösterdiği ortaya çıktı.

Her ne kadar bağlantı talebi artmış olsa bile yine de internet hızının doğru orantılı olarak yükseliş gösterdiğini söylemek mümkün değil. Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell bu konuda çoğu zaman sınıfta kalabiliyor. İnternet hızı her yavaşladığında bu aynı zamanda herşeyin aksaması anlamına da geliyor.

İnternet hızı eğitim konusunda sorunları gideremiyor

Eğitim ve öğretim hayatı bugüne kadar genellikle yüz yüze yapıldı. Bunun hem öğrenciler hem de öğretmenler için çok daha avantajlı olduğu düşünülüyordu. Ancak bu günlerde durum değişti ve herşey internet üzerinden yapılmaya başlandı.

internet hızı eğitim

EBA platformu başta olmak üzere eğitim ile alakalı bütün uygulamalar internet ile bağlantılı hale getirildi. Ayrıca eğitim tamamen dijitale taşındı. Tüm bunlar özellikle internet sağlayıcı şirketlerin büyük bağlantı problemleri yaşamasına neden oldu. Özellikle dağlık bölgelerde bu tür internet ulaşım sorunları, daha kritik hale geldi.

Büyük şehirlerde bağlantı nispeten daha iyiyken küçük ve dağlık bölgelerde bağlantının kötü olması aynı zamanda eğitim eşitsizliğine neden oldu. Şimdi ise firmalar bağlantı hızlarını eskiye göre kat kat daha fazla artırmak istiyor. Sizce Türkiye’de bağlantı hızı yeterli mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version