İnternet bankacılığını güvenli kullanmak için 9 altın kural!

Artık çoğumuz için internet bankacılığı vazgeçilmez bir kolaylık oldu. Bu şahane kolaylığı güvenli kullanmak için 9 altın kuralı sizlerle paylaşıyoruz.

Hem internet tarayıcıları hem de mobil uygulamalarla giriş yapıp kullandığımız online bankacılık işlemleri için size önemli tavsiyelerimiz var. 

İnternet bankacılığı nasıl güvenle kullanılır? Gerçekten güvenlik mümkün mü?

Sizce de internet bankacılığı hesabı olan herkesin merak ettiği bir soru değil mi? Biz elimizden geldiğince birkaç ipucuyla cevaplandırmaya çalışacağız. 

İşin güzel tarafı şu ki, bankalar, siber suçluları gerçekten zorlayacak özel şifreleme yöntemleri kullanıyor. Tabi ki yine asla imkansız değil. Hacking dünyasında imkansız diye bir terim de yoktur zaten. Sadece, tedbirler üst düzey alınır ve saldırıların başarı ihtimalleri düşürülür. Ancak bankalar nasılsa güvenliği sağlıyor deyip de, biz birşey yapmayacak mıyız? İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, bu sistemin altın kurallarını unutmamalısınız. 

  1. Üçüncü parti hiçbir yazılıma ya da uygulamaya bankacılık giriş bilgilerinizi vermeyin. 
  2. Asla ama asla – bilinmeyen bir adresten gelen e-postaların içindeki şüpheli ekleri açmayın ve bağlantılara tıklamayın. 
  3. Banka adresini doğru yazdığınıza ve doğru siteye girdiğinize emin olun. Banka sitelerinin benzerini yaparak yapılan dolandırıcılık sayıları hiç de az değil. 
  4. İnternet bankacılığında en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu ve ne zaman giriş yaptığınızı kontrol edin. Uzun bir zamandır oturum açmadıysanız ve hesap etkinliği başka bir tarih gösteriyorsa, mutlaka bankanızla iletişime geçin. 
  5. Güçlü şifreler oluşturun.
  6. Alışveriş merkezleri, restoranlar, tren garları, havalimanları gibi yerlerde halka açık internet sağlayıcılardan bankacılık işlemleri yapmayın.
  7. İnternette kullandığınız kartlarınıza limit belirleyin. Gerekirse sanal kartlar sipariş edin. 
  8. Ödemelerde mutlaka telefonunuza tek kullanımlık SMS gelmesini sağlayın. Birçok banka artık bu işlemi zorunlu yapıyor zaten. Ancak kontrol etmenizde yarar var. 
  9. Kart bilgilerinizi kesinlikle ikinci bir şahısla paylaşmayın. 

Artık internet bankacılığını nasıl güvenle kullanacağınızı biliyorsunuz. Lütfen tüm kuralları uygulayın ve bu işin hiçte küçümsenmeyecek öneme sahip olduğunu unutmayın. 

Exit mobile version