Intel Alder Lake Ekran Kartı Fiyatları Sızdırıldı

Intel Alder Lake ekran kartının fiyatı ve çıkış tarihi ABD'nin büyük perakendecisi tarafından sızdırıldı.

Bir sonraki yükseltmenizi planlamak için mantıklı bir yaklaşım izliyorsanız, Intel Alder Lake ekran kartına atlayıp atlamamaya karar vermek için henüz çok erken. Cevap bekleyen sorular var. Öncelikle fiyat, performans ve çıkış tarihi ile ilgili sorguları içerirler. Görünüşe göre büyük bir ABD perakendecisi, Alder Lake’in piyasaya sürülmesinden önce bu sorulardan ikisini yanıtlamış.

Micro Center, biri Core i9-12900K ve diğeri Core i7-12700K için olmak üzere birkaç yayınlanmamış perakende listesinde bilgileri sızdırdı. İlkinin, 12. Nesil Core serisinde Intel’in amiral gemisi çipi olarak hüküm sürmesi bekleniyor. Bu nedenle listede açıklanan özellikler gerçekten sürpriz değil. Öte yandan fiyatıyla ilgilşi çok sayıda söylentiye ve değişen güvenilirlikteki sızıntılar ortaya çıktı.

Intel Core i9-12900K Alder Lake Fiyatı ve Özellikleri

Perakendeci Core i9-12900K’yı 669,99 dolar olarak listeliyor. Çıkış tarihi 4 Kasım 2021 olarak belirlendi. Aslında, geçmiş zamanda olduğu gibi “listelendi” demeliyiz. Çünkü bu makaleyi hazırlarken sayfa fiyatlandırmayı kaldıracak şekilde güncellendi. Kullanılabilirlik tarihi, ilginç bir şekilde gerçek. Çünkü liste hala yayında…

Bunun bir yer tutucu fiyat olmadığını varsayarsak; Alder Lake, Rocket Lake’in piyasaya sürüldüğü fiyattan biraz daha pahalı olacak. Mevcut nesil Core i9-1900K, Intel’in 1.000 birimlik tepsilerdeki toptan satış fiyatını yansıtan 539 dolara önerilen müşteri fiyatıyla piyasaya sürüldü. Pazar fiyatlandırması genellikle RCC’ye kıyasla biraz daha yüksek olur.

Örneğin Amazon’da Core i9-11900K, 544,89 dolar olarak listelenmiştir. Micro Center’da 499,99 dolara satılıyor. Ayrıca uygun bir anakartla donatırsanız 20 dolar daha tasarruf edebilirsiniz.

Micro Center CPU’larda Uygun Fiyatı Veriyor

Kayda değer bir şey, Micro Center’ın genellikle CPU’larda en düşük fiyatlara sahip olmasıdır. sadece mağazada satılmaktadır. Diğer perakendecilerde ücretsiz kargoya aşık olmayı ne kadar sevsek de işin aslı şu ki; kargo ücreti maliyete dahil oluyor. Yani Alder Lake için bu fiyat sabit kalırsa; Amazon ve Newegg gibi yerlerde daha yüksektir. Görünüşe göre birkaç hafta içinde göreceğiz.

Micro Center’da listelenen özelliklere gelince; Core i9-12900K, 3,2 GHz temel saat hızına, 5,2 GHz Turbo frekansı var. Ayrıca 30 MB L3 önbelleğe, DDR4-3200 ve DDR5-4800’e sahip 16 çekirdekli/24 iş parçacıklı bir işlemci olarak gösteriliyor.

Çekirdeklerin yapılandırması, Hyper Threading desteğine sahip sekiz adet yüksek performanslı Golden Cove çekirdeğine ayrılıyor. Bunların yanında, Hyper Threading’siz sekiz adet güç verimli Gracemont çekirdeği mevcut. Intel, 2021 Mimarlık Günü etkinliğinde bunun, 30MB L3 önbellekle birlikte masaüstünde Alder Lake’in tam yüklü bir sürümünü temsil ettiğini açıkladı.

Exit mobile version