Instagram Yeni Özelliğini Getiriyor

Instagram yakında yeni üye olacak kişilerin yaş doğrulaması için selfie videoları çekmenizi isteyecek.

Bu haftanın başlarında Instagram, hesap oluştururken doğrulama sistemi için kullanıcıların yaşını test etmek için yeni seçenekleri test ettiğini duyurdu. Görünüşe göre seçeneklerden biri, kullanıcıların yaşlarını kanıtlamak için bir selfie videosu çekmesini sağlayabilir.

Resmi olarak, bir Instagram hesabına kaydolmak için en az 13 yaşında olmalısınız, ancak şirket yıllarca bu kuralı uygulamak için çok az çaba sarf etti. 2019 yılına kadar, bırakın bu bilgiyi doğrulamayı denemeyi, yeni kullanıcılara doğum tarihlerini sorma zahmetine bile girmedi. Bununla birlikte, gizlilik ve çocuk güvenliği uzmanları tarafından kömürden tırmıklandıktan sonra Instagram, genç kullanıcıları yetişkinlerden ayırma yöntemlerinin yanı sıra daha fazla yaş doğrulama özelliği tanıttı.

Popüler sosyal medya platformu, kimlik kanıtlarını çevrimiçi olarak yüklemelerini gerektirmenin yanı sıra, kişinin yaşını doğrulamak için iki yeni yolu test ettiğini belirtti. Meta‘da (Instagram’ın ana şirketi) veri yönetişimi direktörü Erica Finkle, “Birinin genç (13-17 yaş) olup olmadığını öğrendiğimizde, onlara özel hesaplara girme, istenmeyen temasları önleme gibi yaşa uygun deneyimler sağlıyoruz. Tanımadıkları yetişkinlerden geliyor ve reklam verenlerin reklamlarla onlara ulaşmak için sahip oldukları seçenekleri sınırlıyor.” dedi.

Instagram Farklı Bir Yaş Doğrulama Sistemi de Getirecek

Bu doğrulama sistemi için şirket, çevrimiçi yaş doğrulama konusunda uzmanlaşmış ve aynı zamanda kullanıcıların gizliliğini sağlayan bir firma olan Yoti ile ortaklık kuracak. Video kullanıcı tarafından yüklendikten sonra Yoti’nin teknolojisi, yüz özelliklerine göre yaşlarını tahmin ediyor. Bunu takiben Meta ve Yoti, yaş doğrulandıktan sonra resmi silecektir. Bunun dışında Instagram, kullanıcıların, kullanıcının yaşını doğrulamak için üç ortak takipçi seçmesine izin vermeyi de planlıyor.

Bununla birlikte, doğrulama işlemi için kefil olan kişilerin en az 18 yaşında olması gerekir. Özellikle popüler uygulama, geçen yıl Instagram Kids’in lansmanını duraklattıktan sonra bu sistemi getiriyor. Bu uygulama çocuklara yönelikti ve platformunda reklamsız ve yaşa uygun bir içerik sağlayarak ebeveyn onayı gerektiriyordu.

Şu anda Instagram, kullanıcılardan yalnızca gençlerin doğum tarihlerini 18 veya daha büyük olarak göstermek için düzenlemeye çalıştığında yaşlarını doğrulamalarını istiyor. Kullanıcılar, yaşlarını doğrulamak için çeşitli kimlik kartlarının resimlerini gönderebilir. Ayrıca bugünden itibaren ABD’deki kullanıcılar iki ek seçeneğe sahip olacak: sosyal kupon ve AI tahmini.

İşte Güvenlik için Seçenekler

İlk yöntem olan sosyal kupon için Instagram, kullanıcının üç karşılıklı takipçisinden kaç yaşında olduklarını onaylamalarını isteyecektir. Karşılıklı takipçilerin kendilerinin 18 yaşından büyük olması ve Instagram’ın talebine yanıt vermesi için üç günü olacak. İkinci yöntem olan AI tahmini, bir kişinin yaşını tahmin etmek için makine öğrenimini kullanan üçüncü taraf bir şirket olan Yoti’ye bir video özçekimi göndermeyi içerir.

Yoti, çevrimiçi yaş ve kimlik doğrulama konusunda iyi bilinen bir oyuncudur ve teknolojisi, Birleşik Krallık hükümeti ve Alman dijital düzenleyicileri tarafından kullanım için onaylanmıştır. Bir hedefin yaşını tahmin etmek için çeşitli yüz sinyallerini kullanır. (Şirketin kendisi bu sinyallerin tam olarak ne olduğunu bilmediğini söylese de. Kırışıklıklar mı? Tarifsiz bir hüzün ifadesi mi? Hepsi bir arada.)

Yoti’nin sistemini tam burada web üzerinde deneyebilir (şirket, onunla paylaştığınız hiçbir veriyi saklamadığını söylüyor) ve doğruluk oranlarını aşağıda görebilirsiniz. Rakamlar, farklı yaş aralıkları, cilt tonları ve cinsiyetler için Yoti’nin yaş tahminlerinin yıl cinsinden hata oranını gösterir.

Exit mobile version