Instagram Yazışma Oluşturulamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram yazışma oluşturulamadı hatası mı alıyorsunuz? Bu sorunu çözmenizi sağlayacak yöntemleri uygulamayı deneyin.

Instagram yazışma oluşturulamadı hatası yüzünden Instagram’ın DM bölümünde bir sosyal medya kullanıcısına mesaj gönderemiyor musunuz? Bu oldukça can sıkıcı bir sorun gibi görünüyor. Ne de olsa Instagram artık sadece insanların fotoğraf yüklediği bir platform olmanın çok ötesinde ve internet kullanıcılarının irtibatta kalmak için kullandığı uygulamaların başında geliyor.

Peki, bu sorunu çözüme kavuşturmak ve insanlara eskiden olduğu gibi mesaj göndermeye devam etmek için ne yapmak gerekiyor? Bu sorunun cevabı aşağıdaki yöntemlerde yer alıyor. Siz de bu yöntemleri uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Instagram Yazışma Oluşturulamadı Hatası İçin Çözüm Yolları

Instagram mesaj gönderilemedi, ne yapmam lazım diyorsanız bu yöntemlere başvurmalısınız. Dilerseniz gelin, aşağıda her birini detaylı olarak inceleyelim.

Instagram Yazışma Oluşturulamadı Hatası İçin Çözüm Yolları

Instagram Sunucularını Kontrol Etme

İlk olarak Instagram sunucularını kontrol etmelisiniz. Bu sorun genellikle Instagram’ın sunucularına erişimde sorun yaşandığında görülür. Downdetector Instagram sayfası üzerinden diğer kullanıcıların geri bildirimi gözden geçirebilir, Instagram’ın resmî Twitter hesaplarını inceleyebilirsiniz.

Genel bir sorun söz konusu ise Instagram çok geçmeden bunu diğer sosyal medya platformlarındaki hesaplarında duyuracak ve sorun üzerinde çalışıldığı bilgisini verecektir.

İnternet Bağlantısını Gözden Geçirme

Bu sorunu yaşayan kullanıcıların büyük bir kısmının internet bağlantısında sorun oluyor. İnternete eğer doğru düzgün bir şekilde erişemezseniz insanlara direkt mesaj gönderemezsiniz.

Uygulama olması gerektiği açılabilir ancak akışta yer alan gönderilerin tamamı önceden gördüğünüz gönderilerden oluşur. Keşfet bölümü de aynı şekildedir. Yenilemeye çalıştığınızda bu işlemin gerçekleştirilemediğini fark edersiniz.

Bunu doğrulamak için ayrıca herhangi bir web tarayıcısından web sitelerine girmeyi deneyebilirsiniz. Erişmeyi denediğiniz web sitelerine erişmekte herhangi bir sorun yaşamıyor ama buna rağmen keşfet ve akışı yenileyemiyorsanız bu durumda Instagram’ın sunucularında sorun olması muhtemeldir.

Hesap Durumunu İnceleme

Instagram, 2021 yılında hesabı yoğun şikâyet altında olanların bunu bilmesini sağlayan bir özellik getirdi. “Hesap Durumu” olarak adlandırılan bu özellik, hesabınızın ne durumda olduğunu gösteriyor. Hesap durumunuzu kontrol etmek için şu adımları izleyin:

Uygulamayı Güncelleme

Sorunu yaşamanızın bir diğer sebebi de uygulamadan kaynaklı bir hata olabilir. Böyle bir durum söz konusu ise sorun sadece sizde değil, herkeste görünüyordur. Instagram, sorunu çözmek için bir güncelleme yayımlayacaktır. Bu güncellemeyi yüklediğinizden emin olun.

Uygulamayı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek, Instagram ile ilişkili tüm dosyalar silinmesini sağlar. Bu da dosyalardan kaynaklı sorunların çözüme kavuşacağı anlamına geliyor. Son çare olarak uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz.

Exit mobile version