Instagram Web ile DM’ler artık bilgisayarda!

instagram dm

Direkt mesajlarını (DM) web arayüzünde de test etmeye başlayan Instagram, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un attığı tweet ile karşımıza çıktı.

Şuan için masaüstünde oldukça minimalist bir yaklaşım sunan Instagram, mobil uygulamasındaki özelliklerin çoğunu içermiyor. Fotoğraf yüklemenin herhangi bir yolu olmadığı masaüstü Instagram, yeni özelliklere de çok yavaş kavuşuyor. Buna bir örnek verecek olursak, bildirim desteği daha geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma sunulmuştu. Firmanın açıklamalarına göre ise hâlâ fotoğraf ve hikaye yüklemeyi bilgisayarlara açma gibi bir plan bulunmuyor. Yeni test edilen direkt mesajlaşma ise firmanın deyimiyle “büyük bir adım”.

İlgili Haber: Android için Insta Lite Tanıtıldı: 1MB Boyutta Tam Deneyim

2017 yılında altı farklı ülkede (Türkiye dahil) Direct adlı mesajlaşma uygulamasını test etmeye başlayan Instagram, mesajlaşmanın hizmette büyük bir yer tuttuğunu iyiden iyiye vurguluyor. Bilgisayarlara da ulaşan mesajlaşma desteği, Facebook’un revaçtan düşmesiyle de bizce son derece alakalı. Özellikle orta yaşta kullanıcıların yoğun olarak kullandığı Facebook mesajları, Instagram’da da kendisine yer bularak kullanıcı kitlesini genişletmede kullanılacak gibi görünüyor.

Exit mobile version