Instagram Video Yükleme Özelliğine Veda Ediyor

Instagram video yükleme özelliğini kaldırıyor. Platformda bunun yerine Reels videoları olacak. Mevcut videolarsa dönüştürülüyor.

Instagram video yükleme özelliğini kullanımdan kaldırıyor. TikTok’tan esinlenerek geliştirilen bir özellik olan Reels’in kullanım oranının artması için elinden gelenin her zaman fazlasını yapmaya çalışan sosyal medya platformu, normal videoların yerini Reels videolarının alması için videoları Reels videolarına dönüştürme aşamasına girdi.

Platformda yapılan büyük değişiklik, sosyal medya platformlarına gelecek özellikleri önceden bildiren Matt Navarra tarafından duyuruldu.

Instagram Video Yükleme Özelliği Kalkınca Ne Olacak?

Navarra’nın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere göre sosyal medya platformundaki bütün videolar Reels videolarına dönüştürülüyor. Bu, kullanıcıların artık Reels videosu yüklemekten başka bir çaresinin kalmayacağına dair sağlam bir ipucu niteliği taşıyor.

Navarra’nın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı ekran görüntüsünde video gönderilerin artık Reels videosu olarak paylaşılacağı bilgisi yer alıyor. Hesabınız eğer herkese açık ise bu, videonuzun herkes tarafından görülebileceği ve kendi Reels videosunu oluşturmak için sizin videonuzu kullanabileceği anlamına geliyor.Instagram Video Yükleme Özelliği Kalkınca Ne Olacak?

Hesabınız gizli ise paylaştığınız Reels videolarını yalnızca sizi takip eden sosyal medya kullanıcıları alıp kendi videosunda kullanabiliyor.

Videonuzun başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorsanız neyse ki bunun için başvurabileceğiniz bir seçenek var. Ayarlara giderek Reels videolarınızın başkaları tarafından kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

Instagram Reels Neden Bu Kadar Çok Kullanılıyor?

Reels’in bu kadar çok kullanılacağı aslında özelliğin sızdırıldığı ilk günden beri biliniyordu. TikTok’taki videolara benzer videolar hem Facebook hem de Instagram’da oldukça çok yaygınlaşmaya başladı. Reels kullanıma sunulduğundan itibaren Meta’nın mevcut uygulamalarındaki tüm formatların arasında en hızlı büyüyen format hâline geldi.

Instagram Reels videolarının popüler olmasının bir diğer sebebi, Instagram’ın özelliğin yaygın olarak kullanılması için elinden gelenin fazlasını yapması. Platform, bunun için ilk önce Reels videolarına özgü bir bölüm oluşturdu.

Bütün çabalara rağmen format başlangıçta çok da yaygın kullanılmadı. Bunun üzerine geliştiricilerden daha yenilikçi şeyler düşünmesi istendi. Amaç ise oldukça açıktı: Reels daha fazla insan tarafından kullanılmalı ve Instagram, TikTok ile olan rekabette öne geçmeli.

Platformun kullanıcıların karşısına daha yenilikçi özelliklerle gelmesi, “Keşfet” bölümünde Reels videolarına büyük bir alan vermesi gibi çabaların sonucunda format hızla yaygınlaşıp en çok sevilen formatlardan biri oldu.

Exit mobile version