Instagram Uzun Fotoğraf Paylaşmayı Test Edecek

Instagram, uzun fotoğraf paylaşmayı mümkün hâle getirmeye hazırlanıyor. 9:16 fotoğrafların test edileceği duyuruldu.

Instagram Uzun Fotoğraf Paylaşmayı Test Edecek

Instagram, uzun fotoğraf paylaşmak için yeni bir boyutu bir ya da iki hafta içinde test edeceğini duyurdu. Bu konu ile ilgili tartışmalar uzun bir zamandan beri devam ediyordu fakat Instagram’ın yaptığı açıklama ile şirketin bu konuda ne kadar kararlı olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Şirketin CEO’su Adam Mosseri, “Ask Me Everything” programında 9:16 fotoğrafları bir iki hafta içinde test etmeye başlanacağını doğruladı.

Mosseri, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu anda Instagram’da uzun videolar yayımlanabildiğini ancak uzun fotoğrafın platformda yer almadığını söyledi. Bu nedenle ikisinin de aynı boyutta olması gerektiğini düşündüklerini belirten Mosseri, Instagram’da artık daha az geniş ve daha uzun fotoğraflar yayımlayabilmenin uygulamada gezinirken tüm ekranın dolu görünmesini sağlayacağını ifade etti.

Instagram Uzun Fotoğraf Ne Zaman Gelecek?

Instagram’ın uzun fotoğrafları sosyal medya platformunda ne zaman geçerli hâle getireceği şimdilik belli değil. Şimdiye kadar paylaşılan bilgiler arasında sadece yeni boyutun ne zaman test edilmeye başlanacağı bilgisi var. Buna göre yeni özellik 1-2 hafta içinde test edilecek.

Çok yakın bir zamanda yapılacak olan testin bu yeniliğin tüm kullanıcılara kesinlikle sunulacağı anlamına da gelmediğini belirtmek gerekiyor. Bunun en önemli sebebi de ünlü influencer ve normal kullanıcıların platformun gittikçe TikTok’a benzemesinden şikâyetçi olması.

Instagram, bu konuda geri adım atacağına dair sinyal vermiş olsa da böylesine bir değişiklik yapıp yapmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor

Exit mobile version