Instagram Türkçe Müzik Çıkmıyor, Çözümü Nedir?

Instagram Türkçe müzik çıkmıyor mu? Instagram hikâyelerinin bir parçası olan müzik çıkartmasında Türkçe şarkı yoksa bunları deneyin.

Instagram Türkçe müzik çıkmıyor, ne yapmalıyım diyorsanız yalnız değilsiniz. Instagram’da paylaşacağı hikâyesine şarkı eklemek ve bu şarkının Türkçe olmasını isteyen birçok kullanıcı, arama kısmında Türkçe şarkı bulamadığını belirtiyor.

Birçok kişi, sorunun çözümü olarak dil değişimini gösterse de bunun bir faydası dokunmayacaktır. Instagram’ın müzik çıkartmasında kullanılan dilin herhangi bir etkisi yoktur. Dil ayarlarını gereksiz yere değiştirmemelisiniz. İngilizce kullanıyorsanız bırakın, öyle kalsın.

Neyse ki bu sorunu çözmek için başvurabileceğiniz birçok etkili yöntem bulunuyor. Bunların tamamını aşağıdan görebilir ve nasıl uygulayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Instagram Türkçe Müzik Çıkmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Instagram Türkçe Müzik Çıkmıyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Hesaptan Çıkıp Tekrar Giriş Yapma

Başlangıç olarak hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapabilirsiniz. Bu anlık bir hata olabilir. Hesaptan çıkıp yeniden girmek ise bu hatadan kurtulmanızı sağlayacaktır.

2. Uygulamayı Güncelleme

Instagram eğer uzun bir zamandır güncelleme almıyorsa uygulamada mevcut bir hata yüzünden Türkçe şarkı bulamıyor olabilirsiniz. Bu nedenle Instagram’ın güncel olduğundan emin olun. Sadece Instagram’ın değil, işletim sistemini de güncel tutmanız gerektiğini unutmayın.

İşletim sistemine yönelik yayımlanan güncellemeler, mevcut güvenlik açıklarını, hataları kapatmak ve düzeltmek için yayımlanır. Bu güncellemeleri düzenli olarak yapmazsanız cihazınız büyük tehlikelere karşı açık hedef hâline gelebilir.

3. Ön Bellek ve Veri Temizliği Yapma

Ön bellek ve veri temizliği, uygulamalarla ilgili sorunları çözmek için başvurulan yöntemlerden biridir. Bir sorunla karşılaştığınızda özellikle ön belleği temizleyerek sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

4. Şarkıyı Başka Bir Hesaptan Eklemeyi Deneme

Ön bellek ve veri temizleme yöntemi sorunu çözmenize yardımcı olmadı mı? Şarkıyı başka bir hesaptan eklemeyi deneyebilirsiniz. Böylece sorunun hesabınızla ilgili olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

5. Instagram’ı Silip Yeniden Yükleme

Sorun hâlâ düzelmediyse Instagram’ı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak ayarlara girin. Uygulamalar bölümünden Instagram’ı bulup üzerine basın. Uygulamayı kaldırın ve Play Store ya da App Store üzerinden Instagram’ı yeniden indirin.

Exit mobile version