Instagram Telefon Numarası Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram telefon numarası kaldırma işlemini gerçekleştirerek başkaları tarafından bulunmamak ister misiniz? Bu adımları izleyin.

Instagram Telefon Numarası Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram telefon numarası kaldırma işlemi, başta gizlilik olmak üzere birçok gereklilik için önemli bir işlemdir.

Sosyal medya platformu, arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz ile iletişim hâlinde kalmanız için harika araçlar sunuyor. Instagram’da bir telefon numarası veya kullanıcı adı ile herhangi kişiyi bulabilirsiniz ancak gizli kalmak istemeniz hâlinde birinin telefon numaranız sayesinde hesabınızı bulabilmesi, sizin için can sıkıcı bir sorun olacaktır.

Neyse ki Instagram, telefon numarasını silme seçeneği de sunuyor. Aşağıda yer alan adımları takip ederek telefon numaranızı kaldırabilir, insanların sizi bulmasını engelleyebilirsiniz.

Instagram Telefon Numarası Kaldırma Adımları

Instagram’ı Android ya da iOS işletim sistemli telefondan kullanıyorsanız yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır ama masaüstü tarayıcı üzerinden Instagram’a giriyorsanız hangi adımları takip etmelisiniz?

Masaüstü web tarayıcısından Instagram’ı kullanıyorsanız telefon numarasını silmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Hesabınızın bulunmamasını istiyorsanız Instagram hesap gizleme yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler, sizi birinin senkronizasyon özelliği de dahil olmak üzere herhangi bir şekilde bulmamasını sağlar.

Telefon numaranızı eğer mobil uygulama üzerinden kaldıramıyorsanız masaüstü web tarayıcısından Instagram’ın sitesine gidip kaldırmayı deneyebilirsiniz. Telefon numaranızı iki cihazda da silemiyorsanız bu durumda Instagram’ın sunucularında bir sorun olma ihtimali yüksektir.

Bu durumda Instagram Downdetector sayfasına gidebilir ve her şeyin yolunda olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Downdetector’ün çalışma mantığı tamamen kullanıcıların geri bildirimine dayanır. Diğer kullanıcılar da eğer Instagram’da bir erişim sorunu olduğunu bildirirse bu ilgili web sayfasındaki grafiğe de yansıyacaktır.

Bu web sayfasında ayrıca sorunlar haritasından hangi bölgelerde erişim sorunu yaşandığını görmeniz mümkündür. Böylece sorun sadece belirli bir ülkede mi yoksa dünya çapında mı yaşandığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Exit mobile version