Instagram Takipçi Gizleme Özelliği Alıyor

Instagram takipçi gizleme özelliği ile kullanıcıları gizlilik üzerinde daha fazla kontrol sahibi yapacağının sinyallerini verdi.

Instagram takipçi gizleme

Instagram takipçi gizleme özelliği üzerinde çalışıyor. Sosyal medya uzmanı Ahmed Ghanem tarafından paylaşılan bir tweete göre sosyal medya platformunda kullanıcıların takipçi listesini gizlemesine olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliği yakında kullanıma açılabilir.

Bu özelliğin kullanıma sunulmasının ardından sosyal medya platformunun kullanıcıları seçeneği etkinleştirerek takipçi listesinin herkes tarafından görüntülenmesini engelleme imkânına sahip olabilir. Bu işlem, kullanıcının tanımadığı herhangi bir kişinin kendisini takip eden kullanıcıları bulmasını zorlaştırabilir.

Herkes takipçi listesini gizlemek istemeyeceği için seçeneğin etkin olup olmayacağının isteğe bağlı tutulması bekleniyor. Özellik kullanıma açıldıktan sonra sosyal medya kullanıcıları istediği zaman kapatabilir.

Hesabı herkese açık olmayan kişiler zaten kendilerini kimin takip edeceğini belirleme hakkına sahip olacağından özelliğin genellikle herkese açık hesap kullananlar tarafından kullanılacağı öngörülüyor.

Sosyal medya fenomeni ya da ülke veya dünya çapında ünlü olan oyuncu ve sanatçılar için takipçi sayısı oldukça büyük önem taşıyor. Bu özellik, onların takipçi sayısını gizlemeyecek ancak kimler tarafından takip edildiğinin görüntülenmesini engelleyecek.

Kısacası özelliğin temelinde kullanıcıların gizlilik üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlama amacı yatıyor.

Instagram Takipçi Gizleme Özelliği Ne Zaman Çıkacak?

Instagram’ın takipçi listesini gizleme özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Bununla birlikte özelliğin kesinlikle herkese açık bir şekilde sunulacağının da bir garantisi bulunmuyor.

Yeni özellik şu an geliştirilme aşamasında olduğu için platform özellikten tamamen vazgeçebilir ya da özelliği sınırlı olarak (örneğin minimum 100 bin takipçisi olan hesaplar) kullanıma sunabilir.

Exit mobile version