Instagram Takip Engeli Kaldırma

Instagram takip engeli kaldırma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini mi merak ediyorsunuz? Gelin, bunun nedenlerine ve çözümüne bakalım.

Instagram Takip Engeli Kaldırma

Instagram takip engeli kaldırma ile ilgileniyorsanız muhtemelen çok fazla Instagram hesabını takip ettiniz ve bu nedenle kullanıcıları takip etme hakkınız elinizden alındı.

Bu sorunla karşılaşan kişiler, takip etme butonuna bastığında hiçbir tepki göremiyor. Buton yerinde olduğu gibi duruyor. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız Instagram diğer hesapları takip etmenizi geçici olarak engellemiş olabilir.

Peki, takip engeli neden olur ve nasıl aşılır? Gelin, bu soruların cevabını sadece bir iki dakika içinde öğrenelim.

Instagram Takip Engeli Neden Olur?

Instagram’da takip etme kısıtlaması ile karşılaşmanızın sebepleri arasında yukarıdaki nedenler yer alıyor. Bunlarla ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Hesapları Aralıksız Takip Etme

Instagram’da daha fazla hesabı takip edememenin birincil sebebi, takip etme özelliğini çok sık kullanmanızdır. Birilerini takip etmek isteyebilirsiniz, bunda hiçbir sorun yok ama sıradan bir kişinin takip edebileceği hesaplar bellidir.

Platformun algoritması zaten sıradan bir kişinin ne kadar sürede ne kadar hesap takip edebileceğini biliyor. Sıradan olmayan, takipçi kazanmak için hesapları takip eden ya da spam amaçlı hesaplar genellikle 1 dakika gibi kısa bir süre içinde çok fazla hesabı takip etme eğiliminde olur.

Instagram, bu noktada bir anormallik olduğunu tespit eder ve o hesabın bazı haklarını kısıtlar.

2. Saat Başına Takip Edilebilecek Hesap Sınırını Aşma

Platformda artık hiçbir hesabı takip edemiyorsanız bunun sebebi saat başına takip edilebilecek hesap sınırını aşmanız olabilir. Bu eylemler genellikle bot hesaplar tarafından gerçekleştirildiğinden Instagram da böyle bir çözüm yolu izliyor.

3. Maksimum Takip Edilebilecek Hesap Sınırına Gelme

Facebook’taki arkadaş sınırlamasına benzer şekilde Instagram’da da sadece 7.500 hesabı takip edebilirsiniz. Bu kısıtlamadan kurtulmak için takip ettiğiniz hesap sayısını azaltabilirsiniz.

4. Takip ve Beğeni Hilelerini Kullanma

Hesabınıza üçüncü tarafların erişimi varsa Instagram’ın bir yaptırım uygulaması muhtemeldir. Bu tür kısıtlamalarla karşılaşmamak için üçüncü taraf hizmetlere kesinlikle izin vermeyin. Bu tür hizmetlerin yetkisi varsa “Ayarlar > Güvenlik > Uygulamalar ve İnternet Siteleri” yolunu takip edin, burada güvenli olmayan uygulamaların yetkisini alın.

Buna ek olarak Instagram kendi kendine takip ettiğinde yapılması gerekenlere mutlaka göz atın.

5. Hesabın Şüpheli Olarak İşaretlenmesi

İlk iki madde ile bağlantılı olarak çok fazla hesabı takip ederseniz hesabınız şüpheli olarak işaretlenir. Buradaki şüphenin merkezinde ise hesabın bot olup olmaması vardır.

Instagram Takip Engeli Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram’da takip engelini aşmanın tek yolu beklemekten geçiyor. Bu süre 10 dakikadan 1 haftaya kadar uzayabilir. Platformun bu konu ile ilgili net bir açıklaması bulunmuyor ama kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre süre değişiklik gösteriyor.

Hesabın ne kadar eski olduğunun da sürenin kısa olması üzerinde büyük bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Hesabınız eğer uzun bir zaman önce açılmış ve uzun bir süre kullanılmışsa Instagram’ın uyguladığı sınırlama, yeni hesaplara kıyaslsa daha kısa sürecektir.

 

Exit mobile version