Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram silinen mesajlar

Her geçen gün yeni bir güncelleme ile özelliklerini kullanıcıları ile paylaşan Instagram, bundan sonra Mesajlar yani DM bölümünde son görülme saatini paylaşmaya başladı. Peki, bunu arzu etmeyenler için Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

WhatsApp gibi son görülme özelliğinin bulunduğu uygulamalar, kullanıcıları çeşitli sebeplerle huzursuz edebiliyor. Uygulamaya giriş-çıkış saatlerinin görülmesini veya mesajı okuyup okumadığının bilinmesi, sosyal medya platformları kullanıcı tarafından her zaman hoş karşılanmıyor. Peki, bu kullanıcılar son görülme özelliklerini kapatabilirler mi? Son görülme özelliği nasıl kapatılır?

INSTAGRAM SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

Instagram’da son zamanlarda gelen güncellemeler ile karşımıza çıkan Yeşil Nokta özelliği, kullanıcılarının o an için hesapta çevrimiçi olup olmadıklarını karşı tarafa gösteriyor. Hal böyle iken pek çok Instagram kullanıcısı için çevrimiçi durumunu görünmez kılmak önem kazandı. Peki, “Hareket Durumunu Göster” yani son görülme özelliği nasıl kapatılır?

İlk olarak Instagram hesabınıza girip profili açın. Ayarlar kısmına geçiş yapıp orada bulunan ‘Hareket Durumunu Göster ‘ yazılı alternatifine dokunarak özelliği devre dışı bırakın. Bu şekilde Instagram’ın son görülme özelliğini kapatmış oluyorsunuz.

Exit mobile version