Instagram Sohbet Botu ile ChatGPT’ye Rakip Oluyor

Instagram sohbet botu ile yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT'ye alternatif olabilir. Bottan ilk ekran görüntüsü geldi.

Instagram Sohbet Botu Özelliğiyle ChatGPT'ye rakip Oluyor

Instagram sohbet botu özelliği üzerinde kullanıcıların sorularına hızlı cevaplar almasına yardımcı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medya platformunun direkt mesajlar bölümüne eklenecek yeni özellik, yapay zekâ desteğine sahip sohbet botuna soru sormayı mümkün hâle getirecek.

Sosyal medya platformunun bağlı olduğu çatı şirket Meta, birkaç gün önce reklamverenlerden oluşan küçük bir gruba yapay zekâ desteği sunarak daha iyi reklam kampanyaları hazırlama imkânı sunmaya başlamıştı.

Tersine mühendislik uzmanı olan Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan yeni bir tweetteki ekran görüntüsüne göre Instagram’da yakında yapay zekâ destekli bot ile sohbet etmek mümkün olabilir.

Instagram Sohbet Botu Üzerinde Çalışıyor

Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, Instagram’ın kullanıcılara daha eğlenceli ve ilginç bir deneyim sunmak için direkt mesajlara AI (Yapay Zeka) destekli sohbet botları getirmeye çalışıyor. Bu botlar, sorulara cevap verebilecek ve kullanıcılara tavsiyede bulunabilecek.

Ekran görüntüsüne göre sohbet botunun nasıl cevap vereceği üzerinde kullanıcının seçimi büyük bir önem taşıyacak. Sosyal medya platformunun kullanıcıları, kendilerine sunulan 30 farklı karakter arasından seçim yapabilecek. Kullanıcı tarafından seçilen karaktere bağlı olarak sohbet botu tarafından verilen cevap ve tavsiye de değişiklik gösterecek.

Yapay zekâ destekli sohbet botunun Instagram’a ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor ama sohbet botunun bütün sosyal medya kullanıcılarının deneyimine sunulmasının biraz zaman alabileceği düşünülüyor. Kullanıma sunulduğunda bunun Instagram’ın kullanım oranına nasıl bir etkisi olacağı ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

Exit mobile version