Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor, Çözümü Nedir?

Instagram rehberdeki kişileri bulmuyor ise sorunu en hızlı şekilde nasıl çözebileceğinizi bu yazıdaki adımlarla öğrenebilirsiniz.

Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor

Instagram rehberdeki kişileri bulmuyor mu? Sosyal medya platformunun rehberinizdeki kişileri bulmanıza yardımcı olan özelliğinin çalışmamasının birçok sebebi olabilir. Bu sorun zaman zaman hem Android kullanıcılarının hem de iOS kullanıcılarının önüne çıkabiliyor.

Siz de bu sorunla karşılaşanlardan biriyseniz endişelenmeyin. Sorun her ne kadar büyük ve karmaşık görünse de sadece birkaç basit adımı takip ederek çözüme ulaşmak mümkün. Bu çözüm yollarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Instagram Rehberdeki Kişileri Bulmuyor, Çözüm Yolları Neler?

Kişilerinizi Instagram’da bulamıyorsanız bu yöntemleri gözden geçirin. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıda her yöntemin nasıl uygulanacağını öğrenebilirsiniz.

Uygulamaya Verilen İzinleri Kontrol Etme

Kişiler tıpkı diğer verileriniz gibi oldukça hassas verilerdir. Siz izin vermediğiniz sürece uygulamalar bunlara doğrudan erişim hakkı elde edemez.

Instagram’da da ile kişileriniz ile iletişim hâlinde kalmak istiyorsanız sizden uygulamaya bu izni vermeniz istenir. Bu izni vermezseniz ne yazık ki kişilerinizi sosyal medya platformunda bulamazsınız. Bu izni vermek için cihaz ayarlarından uygulamalara gidebilir ve Instagram’ı bulup “İzinler” kısmından uygulamaya kişilere erişme izni verebilirsiniz.

Uygulamayı Silip Yeniden Yükleme

Sorun, uygulamanın kendisinden de kaynaklanabilir. Ayarlar ve ön bellekte birtakım aksilikler söz konusu olabilir. Instagram uygulamasını cihazınızdan kaldırıp yeniden yükleyerek bu sorunu düzeltebilirsiniz.

Arama Özelliğini Kullanma

Yukarıdaki yöntemler sorunu çözmenize yardımcı olmazsa sorun sizden kaynaklı olmayabilir. Kişileri senkronize ederek rehberinizdeki insanları bulamıyorsanız bunun sebebi şunlardan biri olabilir:

Rehberinizdeki bazı kişileri bulabiliyorken bazı kişileri bulamıyorsanız bunun nedeni o kişilerin rehberindeki kişiler tarafından bulunmak istememesi olabilir. Bir kullanıcı, Instagram hesap gizleme yöntemleri kullanılarak başkaları tarafından bulunmayı engelleyebilir.

Bu kişiler eğer çok yakın arkadaşınızsa onları bulmak için Instagram’ın arama özelliğini kullanabilirsiniz ancak kullanıcı kendi adını ve soyadını kullanarak hesap oluşturmamışsa o kişinin hesabına ulaşmanızın pek mümkün olmadığını aklınızda bulundurmalısınız.

Bu durumda o kişi ile başka yöntemlerle iletişime geçmeyi denemelisiniz. Örneğin Instagram hesabı yerine Twitter hesabını aramalısınız. Kullanıcının bu hesapta Instagram kullanıcı adına da yer verip vermediğini kontrol edin.

Exit mobile version