Instagram Reels ve Canlı Yayın İstatistiklerini Gösterecek

Instagram, son bilgilere göre artık Reels ve canlı yayın istatistiklerini de detaylı bir şekilde göstermeye başlayacak. Eskiden Reels videolarının istatistikleri mevcut değildi. Yeni özellikle, hem canlı yayın hem de Reels videolarının detaylarını görebileceksiniz. İşte özelliğin detayları.

Instagram‘da içerik üreticileri veya küçük işletmeler, özellikle de son zamanlarda TikTok benzeri olan Reels videoları ve canlı yayınlarla takipçilerini artırmaya çalışıyor. Fakat bunun bir eksiği vardı. Çünkü bu videoların detaylı istatistikleri yoktu. Artık bu değişiyor.


Benzer İçerik: Instagram, Bilgisayardan Paylaşım Yapma Özelliği Getiriyor


Instagram Reels videoları ve canlı yayın için istatistik özelliği geliyor

İşletme hesabı kullandığınızda, hesabınızın istatistiklerini görebiliyorsunuz. Günlük, haftalık ve aylık gibi filtrelerle, büyümenizi takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda yüklediğiniz içeriklerin istatistikleri de büyüme yolunda içerik üreticilerine oldukça yardımcı oluyor. Böylece ne gibi içeriklerin sevildiğini, ne kadar kaydedildiğini görebiliyorlar.

Instagram Reels istatistik
Instagram Reels istatistik

Yeni bilgiler ışığında, artık Reels videoları ve canlı yayınlar için de bu istatistikler mümkün olacak. Reels videoları için kullanıcılar, normal içerikler gibi istatistik verisi alacaklar. Canlı yayın için ise yorum sayısı, paylaşma sayısı ve ulaştıkları kullanıcı sayısı gibi verileri görecekler.

Ek olarak, Instagram’ın daha farklı yenilikler üzerinde çalıştığını da görüyoruz. Bunların arasında, artık işletme hesabı sahibi olanlar, etkileşime geçen kullanıcıları takipçiler ve takipçi olmayanlar olarak ikiye ayrılmış bir şekilde takip edebilecek. İstatistik sayfanızda da artık en çok etkileşim alan gönderinizi göreceksiniz. Böylece takipçilerinizin ve kullanıcıların neyi sevip neyi sevmediğini daha rahat analiz edebileceksiniz.

Reels istatistikleri ne zaman gelecek?

Bu özelliğin önümüzdeki aylarda kullanıma açılmasını bekliyoruz. Ek olarak bu özelliklerin yanında bir de bu istatistikleri 7 gün veya 30 gün olarak filtreleyeceksiniz. Ve son olarak da, masaüstünden paylaşım yapmanın yanında bir de istatistiklere masaüstünden ulaşma özelliğinin gelmesini de bekliyoruz.

Bu özellikler işletme sahipleri ve içerik üreticileri için oldukça fazla kolaylık sağlayacak gibi duruyor. Bu sayede içeriklerinizin etkileşimlerini daha doğru bir şekilde analiz ederek ona uygun içerikler üretebileceksiniz. Söylediğimiz gibi, bu özelliklerin önümüzdeki aylarda gelmesini bekliyoruz. Detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version