Instagram Reels Ses Oynatılamıyor Hatası

Instagram Reels ses oynatılamıyor hatası yüzünden videolardaki sesi duymanıza izin vermiyor mu? Bu çözüm yollarını deneyin.

Instagram Reels Ses Oynatılamıyor Hatası

Reels, ilk ortaya çıktığı günden bu yana Instagram’ın en ilgi çekici özelliklerinden biri olmaya devam ediyor. Ne var ki Instagram Reels ses oynatılamıyor hatası yüzünden zaman zaman kullanıcılara sorunsuz bir deneyim yaşamasına imkân tanıyamayabiliyor.

Bu rehberde sorunun ortaya çıkma nedenlerinin üzerinde durarak çözüm aşamasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sizinle paylaşacağız.

Instagram’da Ses Neden Oynatılmıyor?

Instagram’da Reels videoları izlenmeye çalışılırken erişememesinin birkaç nedeni olabilir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Telif Hakkı

Videoda kullanılan ses ya da müzik, telif hakkına tabi olabilir. Instagram, hak sahiplerinin mağdur olmamasını sağlamak adına telif hakkı ile korunan sesleri diğer birçok platform gibi otomatik olarak tespit eder.

Ses üzerinde efektlerin yanı sıra yavaşlatma ve hızlandırma gibi ayarlamalarla çeşitli değişiklikler yapılmışsa ya da sistemde o ses kayıtlı değilse doğal olarak tespit edilmesi mümkün olmaz. Bu durumda videodaki ses şikâyet üzerine direkt kaldırılabilir.

2. Uygulama Sorunları

Instagram her ne kadar dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olsa da zaman zaman hizmet veremez hâle gelebilir fakat bu geçicidir. Küresel çapta meydana gelen sorunlar çok nadir yaşanır ve yaşandığında da şirket duruma direkt müdahale eder.

3. Bölgesel Kısıtlama

Bazı sesler sadece belirli bir bölge ile sınırlı olacak şekilde kullanılabilir. Sesin oynatılabildiği bölgede değilseniz ne yazık ki videoyu da sessiz izlemek zorundasınız.

Instagram Reels Ses Oynatılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?

  1. Uygulamayı kapatıp yeniden açın.
  2. Instagram’ın sunucu durumunu kontrol edin.
  3. Videoyu web tarayıcısından izleyin.
  4. Uygulamayı güncelleyin.
  5. Durumu videoyu paylaşan kişiye bildirin.

Instagram’da eğer bir Reels videosu izlemeye çalışırken sesi dinleyemiyorsanız bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Uygulamayı Kapatıp Yeniden Açma

Bu genellikle geçici bir sorundur, dolayısıyla basit bir kapatıp açma işlemi sesi yeniden dinlemenizi sağlayacaktır ama videoyu keşfet sayfasında gördüyseniz kaydetmeyi unutmayın, onu paylaşan hesabın kullanıcı adını bilmiyorsanız videoyu bir daha bulamamak üzere kaybedebilirsiniz.

Instagram’ın Sunucu Durumunu Kontrol Etme

Platformun sunucularına erişilemediğinde uygulamayı normal bir şekilde kullanamazsınız. Sosyal medya platformunun sunucu durumunu Instagram’ın Downdetector sayfasından görebilirsiniz. Grafikte artış varsa uygulama muhtemelen hizmet veremiyordur. Emin olmak için Instagram’ın X (Twitter) hesabını kontrol edebilirsiniz.

Videoyu Web Tarayıcısından Açma

Sorun sadece uygulamadan da kaynaklı olabilir. Bu durumda videoyu web tarayıcısında açmak, sesin gelmesine yardımcı olabilir. Tabii, bunun için öncelikle videonun bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Reels videosunun bağlantısını kopyalamak için üç noktaya basıp “Bağlantıyı Kopyala” seçeneğine basabilirsiniz.

Kopyaladığınız bağlantıyı cihazınızda yüklü olan web tarayıcısının adres çubuğuna yapıştırıp ilgili videoya web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Uygulamayı Güncelleme

Videoyu web tarayıcısından izlerken sesi duyabiliyorsanız sorun uygulamadadır. Uygulamanın eski sürümünü kullanıyorsanız böyle hatalarla karşılaşmanız normaldir. App Store veya Play Store’dan Instagram sayfasına gidip uygulamayı güncelleyebilirsiniz.

Durumu Videoyu Paylaşan Kişiye Bildirme

Yukarıda yer alan yöntemlerin tamamını denemenize rağmen sorun düzelmezse muhtemelen telif hakkı gibi sorunlardan dolayı ses Instagram tarafından kaldırılmıştır. Videoyu paylaşan kişiye videoda ses olmadığını bildirebilirsiniz.

Exit mobile version