Instagram Önerilen Gönderiler Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram önerilen gönderiler kapatma nerede, önerilen gönderiler nasıl kapatılır? Bunun için seçenek olmasa da başvurulabilecek yollar var.

Instagram önerilen gönderiler kapatma adımları, pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından merak edilmektedir. Bu özellik, Meta’nın bünyesinde yer alan bir sosyal medya platformu olan Instagram’a geçen yılın ağustos ayında eklendi. Özelliğin rahatsızlık verici yanları, o zamandan beri katlanarak arttı.

Özellik, kullanıcıların ana sayfasında daha fazla içerik görüntülemesini sağlamak amacı ile Instagram tarafından geliştirildi. Instagram’da artık görüntülenen gönderiler kalmadığında bu özellik devreye girmekte ve kullanıcının sosyal medya platformunda daha fazla vakit geçirmesini sağlamaktadır.

Halihazırda zaten keşfet özelliğinin var olması ve kullanıcıların istediği zaman istemediği kadar çok içerik görüntüleme olanağına sahip olması, kullanıcıların özelliğe bir anlam yüklemesinin önündeki en büyük engellerden biri oldu.

Bir kullanıcının bu özellik ile karşılaşması için sosyal medya uygulamasında çok fazla vakit harcaması ve takip ettiği hesap sahiplerinin bütün yeni gönderilerini gözden geçirmesi gerekir. Instagram, kullanıcının sıkılmasını ve bunu takiben uygulamadan çıkmasını engellemek için bu tür bir yöntem kullanmaktadır.

Instagram Önerilen Gönderiler Kapatma Nerede?

Instagram Önerilen Gönderiler Kapatma Nerede?

Ne yazık ki bunu yapmanın bir yolu en azından şimdilik bulunmamaktadır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse Instagram, ana sayfadaki önerilen gönderiler kısmını kaldırmak için herhangi bir seçenek sunmamaktadır.

Instagram önerilen gönderiler kapatma seçeneğinin maalesef ki ilerleyen günlerde de gelmesi çok olası görünmemektedir.

Sosyal medya platformunun yönetimi, geçmiş zamanda yaptığı bir açıklamada bu özelliği devre dışı bırakmanın bir yolunu sunmamakta kararlı olduğunu vurguladı. Bu, platformun en azından yoğun istek gelmediği sürece kararından geri adım atmayacağı anlamına gelmektedir.

Kullanıcıların bunun için doğrudan başvurabileceği herhangi bir seçenek olmasa da belirli bir konu, sayfa ya da bir hesap ile ilgili gönderileri bir daha görmemek için birkaç yönteme başvurma şansı vardır.

Bunu yapmak için aşağıda yer alan şu adımları takip etmek yeterli olmaktadır:

Yukarıdaki adımlar, sizi görmek istemediğiniz türde gönderilerden uzak tutacaktır ancak başvurabileceğiniz yöntem elbette ki bununla sınırlı değildir.

Instagram Önerilen Gönderiler Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram‘ın ana sayfasına “keşfet” sayfasını getiren “önerilen gönderiler” özelliğinden kurtulmanın başka bir yolu da daha eski gönderileri görüntülemektir. Bu seçenek, takip edilen hesaplarda yayımlanan gönderilerin hemen altındadır.

Daha eski gönderileri görme seçeneğine dokunulduğunda kullanıcı takip ettiği hesaplarda paylaşılan gönderileri görecektir. Bu adımlar, tam olarak Instagram önerilen gönderiler kapatma adımları olmasa da kullanıcıyı benzer bir amaca ulaştırmaktadır.

Exit mobile version