Instagram Öne Çıkanlar Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Instagram öne çıkanlar açılmıyor, ne yapmalıyım diye merak mı ediyorsunuz? Bu rehberdeki yöntemleri uygulamayı deneyin.

Instagram Öne Çıkanlar Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Instagram öne çıkanlar açılmıyor veya yüklenmiyor mu? Sosyal medya platformunu kullanan bazı kullanıcılar zaman zaman ne yazık ki bu tür sorunlarla karşı karşıya gelebiliyor.

Herkesin bildiği üzere Instagram hikayeleri, öne çıkan hikayelere eklenmedikleri sürece 24 saatin sonunda tamamen yok olur. Arşiv özelliğini kullananlar daha sonra hikayelere erişip istediği zaman yeniden paylaşabilse de silinen hikayelerin 30 günün sonunda uygulama içinden yeniden paylaşılması mümkün olmuyor.

Öne çıkanlar özelliği, 24 saat sınırının olmasını istemeyen, kendisini takip eden kişilerin daha sonra profilini ziyaret ettiğinde de normal bir gönderi gibi hikayesini görmeye devam etmesini sağlamak isteyen sosyal medya kullanıcılarına çok yardımcı oluyor.

Bu özellik olması gerektiği gibi çalışmadığında ise öne çıkan hikayeler görüntülenemiyor. Bu sorun aslında birden fazla nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkıyor ve bu nedenle çözüm noktasında uygulanabilecek yöntemler de değişiklik gösteriyor. Aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurarak sorunu giderebilirsiniz.

Instagram Öne Çıkanlar Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

sorunun Instagram’da öne çıkanları görüntüleyemiyorsanız yukarıda yer alan yöntemler sayesinde sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. Bunların hepsini denemek zorunda değilsiniz, sorununuzu ortadan kaldıracak yöntemi bulana kadar çözüm yolları arasında ilerlemeye devam edin.

Instagram Uygulamasını Kapatıp Yeniden Açma

Instagram’da görüntülenemeyen öne çıkanları açmanın en basit çözümü genellikle Instagram uygulamasını kapatıp yeniden açmak kadar basittir. Bu, uygulamalarda görülen küçük aksaklıkları gidermek için en çok başvurulan yöntemlerden biridir ve işe yaramayacağı düşünülerek çoğu kez göz ardı edilir.

Uygulamayı kapattıktan sonra “Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Durmaya zorla” yolunu takip ederek uygulamanın tamamen kapatılmasını sağlayabilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Cihazınız zayıf bir internet bağlantısına sahip olduğunda öne çıkanlar hiç açılmayabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için Wi-Fi kullanıyorsanız mobil veriyi açmayı, mobil veri kullanıyorsanız Wi-Fi ağına bağlanmayı düşünebilirsiniz ya da Wi-Fi kullanmaya devam edip farklı bir ağa da bağlanabilirsiniz.

Instagram Uygulamasını Güncelleme

Uygulamanın sürümü eski ise bu tür sorunları yaşama olasılığınız yüksektir. Instagram’ı sorunsuz kullanabilmek için uygulamayı daima güncel tutmalısınız. Bu yüzden yüklenmeyen öne çıkanları düzeltmek için uygulamayı güncellemelisiniz.

Instagram uygulamasını güncellemek için cihazınızda Play Store veya App Store’a gidin ve Instagram’ı arayın. Yeni bir güncelleme mevcutsa Instagram uygulamasının en yeni sürümünü yüklemek için Güncelle butonu olacaktır. Bu butonun üzerine tıklayarak uygulamayı son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Instagram Önbelleğini Temizleme

Bu sorunun başlıca nedenlerinden biri de önbellektir. Eski, güncel olmayan dosyalar uygulamanın düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Android kullanıyorsanız önbelleği temizlemek için şu adımları takip edin:

iPhone kullanıyorsanız uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekecektir.

Hesaba Çıkış Yapıp Tekrar Girme

Yukarıdaki yöntemler öne çıkanların açılmama sorununu düzeltmediyse Instagram hesabınıza yeniden giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Bu genellikle geçici bir sorundur ve sorunun hesaba çıkış yapıp tekrar girildiğinde düzeldiği görülür.

Exit mobile version