Instagram Önceki Kullanıcı Adları Silme

Instagram önceki kullanıcı adları silme işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak edenler için detaylı bir yazı hazırladık.

Instagram önceki kullanıcı adları silme, kullanıcı adını değiştiren çoğu sosyal medya kullanıcısının nasıl gerçekleştirileceğini merak ettiği bir işlemdir.

Kullanıcılar, yeni bir kullanıcı adı belirlerken genellikle bu kullanıcı adının daha önce alınıp alınmadığını kontrol eder. Kullanıcı adı eğer hiç kimse tarafından kullanılmıyorsa istediği zaman ayarlara gidebilir ve yeni kullanıcı adını geçerli hâle getirebilir. Tabii, kullanıcı adı başkası tarafından kullanılıyorsa bu noktada yapılabilecek çok da fazla bir şey yoktur.

Hesap eğer uzun bir zamandır kullanılmıyor ve hesabın sahte bir hesap olduğunu düşünüyorsanız Instagram’a durumu bildirebilirsiniz ama hesap sahte değil ve kullanıcı tarafından kullanılmaya devam ediliyorsa şikâyetiniz karşılıksız kalacaktır.

Kullanılmayan bir kullanıcı adı bulur ve o adı alırsanız eski kullanıcı adlarınız da tutulmaya devam eder. Bu kullanıcı adları başkası tarafından alınabilir fakat Instagram, kullanıcı adı geçmişinde bunları göstermeye devam eder.

Instagram Önceki Kullanıcı Adları Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Önceki Kullanıcı Adları Silme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya platformu Instagram’da geçmişte aldığınız kullanıcı adlarını gizlemenin bir yolu yoktur. Kullanıcı adı geçmişini silmek için 1 ya da 2 yıl gibi bir süre beklemek gerekiyor. Bu sebepten ötürü daha sonra değiştirmek üzere bir kullanıcı adı almamak gerekiyor.

Hesabınız için bir kullanıcı belirlerken dikkatli olmalısınız çünkü profilinizi ziyaret eden her kullanıcı, önceki kullanıcı adınızı görebilir. Bunun sebebi yalnızca şeffaflıktır. Kullanıcılar önceki kullanıcı adlarınızı uzun bir süre boyunca görebilir.

Yeni bir kullanıcı adı alır ve bundan memnun olmaz, eski kullanıcı adına geçmek isterseniz 14 gün süreniz olduğunu unutmayın. Bu süre zarfında eski kullanıcı adınızı yeniden alabilirsiniz.

Yeni kullanıcı adınızı almanızın üzerinden en az 14 gün geçmediği sürece önceki kullanıcı adınız diğer kullanıcılar tarafından alınamaz. Bu nedenle elinizi çabuk tutmanızda fayda var. 14 günün ardından kullanıcı adınız başkası tarafından alınabilir ve onu sonsuza kadar kaybedebilirsiniz.

Instagram’da Birinin Kullanıcı Adları Nasıl Görüntülenir?

Instagram’da birinin geçmişteki kullanıcı adlarını görüntülemek için o kişinin profiline girin. Sağ üst köşede yer alan üç noktanın üzerine basın. “Bu Hesap Hakkında” seçeneğine dokunun. Aşağı kaydırıp eski kullanıcı adlarını görüntüleyin.

Exit mobile version