Instagram Notlar Gözükmüyor, Nasıl Çözülür?

Instagram notlar gözükmüyor, ne yapmalıyım diye sorularınız varsa bu rehberdeki yöntemleri deneyin, sorunu hızlıca çözün.

Instagram Notlar Gözükmüyor, Nasıl Çözülür?

Instagram notlar gözükmüyor mu? Endişelenmeyin, bu sorunu sadece siz yaşamıyorsunuz. Sizin gibi birçok sosyal medya kullanıcısı notları göremiyor. Notların mesajlar kısmında görünmemesi, birkaç faktöre bağlı olarak yaşanabilen problemlerden biridir.

Bu rehberde yer alan yöntemleri uygularsanız siz de diğer sosyal medya kullanıcıları gibi not paylaşabilir ve paylaşılan notları görebilirsiniz.

Instagram Notlar Nedir?

Instagram’da notlar, sosyal medya uygulamasında sizi takip eden insanlar ile iletişim kurmanın yeni bir yoludur. Takipçilerinizin ya da sadece yakın arkadaşlarınızın görebileceği kısa notlar eklemenizi sağlar. Notunuz en fazla 60 karakter uzunluğunda olabilir.

Bu özelliği kullanarak takipçilerinizle istediğiniz herhangi bir notu paylaşabilirsiniz. İster bir şarkı sözü ister bir şiirden mısra ister ruh hâlinizi tarif eden bir iki kelime paylaşabilirsiniz. Kısacası notlar kısmında aklınıza gelebilecek her şeyi paylaşmanız mümkündür.

Instagram’ı aktif olarak kullanan arkadaşlarınız varsa notları muhtemelen görmüşsünüzdür. Paylaşılan notlar, direkt mesajlar kısmında yer alan mesajların hemen üzerinde yer alır. Bu notlar tıpkı hikâyeler gibi 24 saatin sonunda otomatik olarak yok olur. Kullanıcılar notunuza yok olmadan yanıt verebilir. Notunuza verilen yanıtlar size mesaj yoluyla bildirilir.

Instagram Notlar Gözükmüyor, Çözüm Yolları Neler?

Notlar özelliğinin Instagram’da kullanıma sunulmasının üzerinden uzun bir zaman geçti. Özellik şu an Türkiye’deki kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor. Dolayısıyla sizin normal koşullarda notları görebilmeniz gerekiyor ama bunun aksi bir durum söz konusu ise bu yöntemlerle paylaşılan notları görmeye başlayabilirsiniz.

Yukarıda yer alan yöntemlerden hangisini nasıl uygulayacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa aşağıda her yöntemin nasıl uygulanacağını öğrenebilirsiniz.

Uygulamayı Kapatıp Yeniden Açma

Mobil uygulamadaki geçici bir problemden kaynaklı olarak notları göremeyebilirsiniz. Hızlı bir çözüm süreci istiyorsanız uygulamayı kapatıp yeniden açmayı deneyin. Bunu yaptıktan sonra direkt mesajlar kısmına geri dönün ve mesajların üzerinde notların olup olmadığını kontrol edin.

Instagram’ı Güncelleme

Her uygulama gibi Instagram’da da zaman zaman çeşitli hatalar ortaya çıkabiliyor. Notların görünmemesine neden olan bir hata varsa uygulamayı güncelleyerek uygulamanın mevcut sürümünü en son sürüme yükseltebilir, notları görebilirsiniz.

Güncelleme işlemi için App Store ya da Play Store’dan Instagram’ı arayın. Uygulamanın yeni bir sürümü varsa hemen yanında “Güncelle” seçeneği yer alacaktır. Bu butona tıklayarak uygulamanın güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram uygulamasını güncelledikten sonra Instagram’ı açın ve ekranı sağa kaydırarak direkt bölümüne gidin. Mesajların üzerinde kullanıcıların paylaştığı notların olduğu baloncukların görünüp görünmediğini kontrol edin. Bu yöntem sizin için işe yaramadıysa sonraki adıma geçin.

Profesyonel Hesaba Geçme

Instagram’da profesyonel bir hesaba geçerek birçok sorunu çözebilirsiniz. Bunun için profil fotoğrafınıza basıp üç çizginin üzerine dokunun. Daha sonra ayarlar kısmından “Tercihler” bölümüne girin. Sayfanın en alt kısmında “Profesyonel hesaba geçiş yap” seçeneği yer alacaktır, bunun üzerine basın.

Hesabınızı profesyonel hesaba geçirdikten sonra notları yeniden kontrol edin. Sorun çözüldüyse yeniden kişisel hesaba geçmek için aynı adımları izleyin.

Instagram Önbelleğini Temizleme

Notlar hâlâ görünmüyorsa Instagram’ın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Önbelleği temizlemek için şu adımları izleyin:

Uygulama önbelleğini temizledikten sonra Instagram’ı yeniden açın ve direkt mesajlara gidin. Notlar görünecektir.

Instagram’ı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Sorun hâlâ devam ediyorsa uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlem, Instagram’la ilgili tüm verilerin cihazınızdan silinmesini sağlar. Bu sayede temiz bir başlangıç yapabilir, notların görünmemesine neden olan sorundan da kurtulabilirsiniz.

Uygulamayı kaldırmak için “Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Kaldır” yolunu takip edebilirsiniz. Instagram’ı yeniden yüklemek için App Store veya Play Store’dan Instagram’ı aratıp “Yükle” seçeneğine basabilirsiniz.

Exit mobile version