Instagram Mesajlaşlaşma Özelliğini, Artık Bilgisayarınızdan Kullanabileceksiniz

Son gelen sızıntılara göre Instagram; dahili olarak kişilerin uygulama olmadan sohbet etmelerini sağlayan Instagram mesajlaşma web sürümünü test ediyor.

Genel olarak bu özellik piyasaya sürüldüğü zaman; masaüstü veya dizüstü bilgisayardaki veya Mac’teki Instagram’a mobil bir web tarayıcısı aracılığıyla mesaj gönderme imkanınız olacak.

Instagram Mesajlaşma Özelliği Sağ Üst Köşede Görülecek

Bir web sürümü; Instagram Direct’i, fotoğraf ve video uygulamasının içeriğini tartışmak için kullanılan bir özellik yerine tam teşekküllü bir SMS alternatifi haline getirebilir. Böylece kullanıcılar, platformda daha çok zaman geçirme eğiliminde olabilir.

Facebook’un bu hamlesi; Messenger, WhatsApp ve Instagram Direct’in arka uç altyapısı için şifrelemeyi genişletmesi ve uygulama içi sohbeti mümkün kılması için bir araya gelmesinin önünü açabilir.

Mevcut tasarımda mesajlaşma özelliği; web üzerinde ekranın sağ üst köşesindeki doğrudan ok simgesinden kullanılabilir. Konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmasa bile, test aşamasının devam ettiği tahmin ediliyor.

Exit mobile version