Instagram Mesajlara Girince Uygulamadan Atıyor, Çözümü Nedir?

Instagram mesajlara girince uygulamadan atıyor ise hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi öğrenin, sorundan kurtulun.

Instagram mesajlara girince uygulamadan atıyor mu? Sosyal medya platformunun birçok kullanıcısı, Android ya da iOS fark etmeksizin herhangi bir işletim sistemine sahip telefondan uygulamanın direkt mesajlar bölümüne girince uygulamadan çıktığını belirtiyor.

Bu oldukça can sıkıcı bir durumdur. Ne de olsa uygulama sadece fotoğraf, video paylaşmak için kullanılmıyor. İnsanlarla iletişimde kalmak için de en çok tercih edilen uygulamalardan biri olduğu için Instagram’da mesajları okuyamama sorunu, sizi çok önemli mesajları görmekten alıkoyabilir.

Peki, bu durumda ne yapmak gerekiyor? Instagram mesajları açınca uygulamadan atıyorsa aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurmayı deneyebilirsiniz.

Instagram Mesajlara Girince Uygulamadan Atıyor, Çözüm Yolları Neler?

Instagram Mesajlara Girince Uygulamadan Atıyor, Çözüm Yolları Neler?

Uygulamayı Kapatıp Açma

Bu sorunla karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey uygulamayı kapatıp yeniden açmak olmalıdır ama uygulamadan çıktıktan sonra hemen yeniden girmek yerine akıllı telefonunuzu yeniden başlatın. Telefonunuz açıldıktan sonra uygulamaya tekrar girmeye çalışın.

Ön Belleği Temizleme

Telefonu yeniden başlatmak eğer işe yaramazsa Instagram’ın uygulama ön belleğini temizlemeyi deneyin. Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz:

Instagram’ı Güncelleme

Bu iki yöntem eğer sorunu çözmezse uygulama için yayımlanan bir güncellemenin olup olmadığını kontrol edin. Instagram için bekleyen bir güncelleme varsa uygulamayı güncelleyin. Bununla birlikte işletim sisteminizin de güncel olduğundan emin olun. Bunun için ayarlardan “Sistem” bölümüne girip sistem güncellemelerinden mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

İşletim sisteminizi ve uygulamalarınızı mümkün olduğunca güncel tutmaya çalışın. Ayrıca kullanmadığınız bir uygulama varsa bunları cihazınızda barındırmak yerine kaldırın. Güvenlik açıkları yüzünden cihazınız bilgisayar korsanlarının hedefi hâline gelebilir.

Instagram’ı Silip Yeniden Yükleme

Yukarıdaki hiçbir yöntem sorunu çözmenize yardımcı olmadı mı? Bu durumda uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce hesabınıza başka bir cihazdan giriş yapıp direkt mesajları kontrol etmeyi unutmayın. Böylece sorunun gerçekten cihazınızdan mı kaynaklandığını öğrenebilirsiniz.

Depolama Alanını Kontrol Etme

Telefonunuzda eğer yeterli kullanılabilir depolama alanı yoksa Instagram’ın bazı özelliklerini kullanamayabilirsiniz, uygulama beklenmedik bir anda çökebilir. Telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları, gereksiz fotoğraf ve videoları silerek yer açabilirsiniz.

Instagram’da işlem engellendi hatası alıyorsanız daha önce bununla ilgili bir yazı hazırlamıştık. Sorunu çözmek için bu yazıdaki çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

Exit mobile version