Instagram Mesaj Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram mesaj gizleme yöntemi arayanlar, gizliliği en üst seviyeye çekmenizi sağlayacak yöntemlere bu rehberden ulaşabilirsiniz.

Instagram mesaj gizleme yöntemine mi ihtiyacınız var? Araştırma yapmanıza artık gerek yok çünkü size bu konuda yardımcı olacak harika yöntemlerimiz var.

Sosyal medya platformunun altını üstüne getiren kullanıcılar fark etmiştir ki böyle bir seçenek Instagram’da yoktur ama bu kesinlikle mesajları meraklı gözlerden gizli tutamayacağınız anlamına gelmez.

Mesajları gizlemek istemenizin birçok sebebi olabilir. Gizlilik ve mahremiyete önem verebilirsiniz. Uygulamanın direkt mesaj bölümündeki sohbetlerinizin başka kişiler tarafından okunmamasını isteyebilirsiniz.

Gizliliğin yanı sıra güvenlik endişeleriniz de olabilir. Örneğin sohbet ev adresi, şifre ve benzeri mesajlar içeriyorsa bunların başka birisi tarafından okunması güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

Instagram DM gizlemeyi istemenizin nedeni ne olursa olsun, aşağıda yer alan yöntemleri uygulayarak size gelen mesajların başkası tarafından okunmasını engelleyebilirsiniz.

Instagram Mesaj Gizleme Yöntemleri

Sosyal medya platformundan size gelen mesajları gizlemek için bu iki yöntemi kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerin her biri, mesajları meraklı gözlerden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.

Instagram Bildirimlerini Devre Dışı Bırakma

İlk olarak yapmanız gereken bildirimleri devre dışı bırakmak olmalıdır. Bunu yaptığınızda başkalarının size uygulamadan gelen mesajları bildirimler üzerinden okumasını engellersiniz.

Uygulama Şifreleme Uygulaması Kullanma

Telefonunuzda eğer uygulama gizleme ya da şifreleme özelliği bulunuyorsa bu özellikten yararlanarak Instagram’a erişilmesini engelleyebilirsiniz. Bu özelliğe sahip değilseniz güvenilir bir uygulama şifreleme uygulaması kullanarak Instagram’a sizin dışınızda kimsenin girememesini sağlayabilirsiniz.

Xiaomi telefon kullanıyorsanız Xiaomi uygulama gizleme adımlarını takip ederek Instagram’ı gizleyebilirsiniz.

Instagram'da Gizli Kalmanın Yolları

Instagram’da Gizli Kalmanın Yolları

Instagram’da gizli kalmak için bu yöntemlere de başvurmak isteyebilirsiniz. Hangi yöntemin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Kaybolan Mesajlar Modunu Etkinleştirme

Bu modu etkinleştirmek için sohbet açıkken ekranı yukarı kaydırmanız yeterlidir. Bunun ardından mesajlar görüntülendikten sonra alıcı tarafında yok olacaktır ama burada önemli bir uyarıda bulunmak gerekiyor: Bazı üçüncü taraf uygulamalar, mesajların silinmesini engelleyebilir. Bu nedenle her zaman yüzde 100 güvenilir bir yöntem olmadığını belirtmek gerekiyor.

Kişisel Bilgileri Paylaşmaktan Kaçınma

Daha önceki maddede de belirttiğimiz gibi, mesajları ne kadar silerseniz silin, karşı taraftan mesajın silineceğinin bir garantisi yoktur. Dolayısıyla kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgileri paylaşmamaya özen göstermelisiniz.

Güvenilir Olmayan Kişilerle İletişim Kurmaktan Uzak Durma

Bazı kötü niyetli kişiler, size kötü amaçlı web sitelerinin bağlantısını gönderebilir. Bu siteler üzerinden bilgileriniz ele geçirilebilir. Sizi sürekli bir yere yönlendirme, bir dosya indirmeye ikna etme çabası gösteren kişilerle sohbeti sonlandırın.

Exit mobile version